Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tellas: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Vital

Τη συμμετοχή της στο επιδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα Vital της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα συμμετάσχει στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της video-τηλεφωνίας, ανακοίνωσε η Tellas.

Tellas: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Vital
Τη συμμετοχή της στο επιδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα Vital της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα συμμετάσχει στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της video-τηλεφωνίας, ανακοίνωσε η Tellas.

Στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων υπηρεσιών video-τηλεφωνίας ”Tellas Video-Τηλέφωνο”, χάρη στις οποίες οι συνδρομητές έχουν την εικόνα του συνομιλητή τους στην οθόνη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω απλής τηλεφωνικής γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Tellas είναι η δεύτερη εταιρεία παγκοσμίως που παρέχει παρόμοια υπηρεσία. Για την ανάπτυξη κι εφαρμογή της υπηρεσίας της video-κλήσης, συνέβαλε καθοριστικά η τεχνογνωσία των μηχανικών και συνεργατών της εταιρείας.

Το ερευνητικό έργο VITAL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του 6ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ”Integrating and Strengthening the European Research Area (2002-2006)” της Διεύθυνσης Information Society Technologies (IST) και στοχεύει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου έρευνας στην τεχνολογία IMS (IP Multimedia Subsystem) και στη Σύγκλιση των Δικτύων.

Mέσω του έργου VITAL, το IST ενισχύει περαιτέρω την έρευνα, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενοποιημένων δικτύων για παροχή υπηρεσιών και εφαρμογών πολυμέσων, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο, αλλά και στη διάχυση της ζήτησης καινοτόμων υπηρεσιών που βασίζονται στο πρωτόκολλο IP.

H συμμετοχή της Tellas στο έργο, η οποία προσέδωσε μια νέα προοπτική σε αυτό, αφορά στην πλατφόρμα ανάπτυξης και διαχείρισης καινοτόμων υπηρεσιών video-τηλεφωνίας, που διαθέτει η Tellas και η οποία βασίζεται σε νέας γενιάς διεπαφές που χρησιμοποιούν τη Σύσταση V.92 και το πρωτόκολλο SIP.

Ο Γιώργος Λούκος, Head of Network Innovation της Τellas, δήλωσε: ”Όταν η Τellas παρουσίασε το 2005 την πρωτοποριακή υπηρεσία της video-τηλεφωνίας, απέδειξε εμπράκτως την προηγμένη τεχνολογική της υποδομή και τεχνογνωσία. Σήμερα, η συμμετοχή της Τellas στο ερευνητικό πρόγραμμα Vital, δεν επιβεβαιώνει μόνο την καινοτομία των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αλλά και την εμπιστοσύνη που της επιδεικνύει η Κοινότητα αναφορικά με την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών και την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της video-τηλεφωνίας”.

Συντονιστής του προγράμματος VITAL είναι η Telekom Austria, ενώ σε αυτό συμμετέχουν, επίσης, οι ευρωπαϊκές εταιρείες Alcatel, Siemens, Telefonica, Voiceglobe, Keletron, Teletel, Solinet, καθώς και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Bradford.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v