Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Την Τρίτη η κατάθεση προσφορών

Εγιναν οι παρουσιάσεις σε ΕΤΕ, Alpha, Eurobank. Ερωτηματικό αποτελεί το αν η διαδικασία του διαγωνισμού παραμένει ανοικτή σε ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής.

ΤΤ: Την Τρίτη η κατάθεση προσφορών

Την προσεχή Τρίτη θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι ενδιαφερόμενες τράπεζες και μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχει συναφθεί κατ αρχήν συμφωνία για την πώληση.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε ο γύρος των παρουσιάσεων του Τ.Τ. σε Alpha, Εθνική και Eurobank που αποτελούν τους τρεις ενδιαφερόμενους οι οποίοι υπέγραψαν σύμφωνα εμπιστευτικότητας και εισήλθαν στη διαδικασία του data room.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις προαναφερόμενες τράπεζες θα καταθέσουν προσφορές και το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται στην δέσμη των κριτηρίων που θα λάβει υπ όψιν του το ΤΧΣ για να λάβει την απόφαση. Αν δηλαδή θα προταχθεί, όπως προτείνουν κάποιοι, το κριτήριο των συνεργειών ή απλά μετρήσει ισοδύναμα με τα υπόλοιπα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη Χαμαιλέων στην επιστολή του ΤΧΣ προς τις τράπεζες παρατίθεται ως δυνατότητα και η προσφορά με αντάλλαγμα μετρητών.

Ερωτηματικό αποτελεί το αν η διαδικασία του διαγωνισμού παραμένει ανοικτή σε ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής. Με δεδομένο ότι τυπικά το data room παραμένει ανοικτό ως τις 15 Ιουλίου κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει οπότε δεν μπορούν να αποκλειστούν και οι εκπλήξεις.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Τ.Τ. το οποίο αποδέχθηκαν περίπου 600 υπάλληλοι του Ταμιευτηρίου, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί από αιτήσεις στο και πέντε της διαδικασίας.

Η επιτυχία της εθελουσίας αυξάνει την ελκυστικότητα του Ταμιευτηρίου για τους επίδοξους μνηστήρες, καθώς συνιστά σημαντική περικοπή του λειτουργικού κόστους, κι έρχεται μετά την επίσης σημαντική μείωση μισθών που είχε προηγηθεί.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη λήγει η διαδικασία του data room και για την πώληση της Proton Bank με ενδιαφερόμενη από τις ελληνικές τράπεζες την Eurobank, ενώ στη διαδικασία του data room εισήλθε και ένα ξένο fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v