Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Όλο το σχέδιο για την είσοδο στη σερβική NIS

Σταδιακή θα είναι η ιδιωτικοποίηση της σερβικής εταιρίας πετρελαιοειδών NIS την οποία ενδιαφέρεται να διεκδικήσει και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων. Βούληση του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, είναι να διεκδικήσει την εταιρία από κοινού με έναν ”παίκτη” της διεθνούς αγοράς.

ΕΛΠΕ: Όλο το σχέδιο για την είσοδο στη σερβική NIS
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Σταδιακή θα είναι η ιδιωτικοποίηση της σερβικής εταιρίας πετρελαιοειδών Nafta Industrija Serbije την οποία ενδιαφέρεται να διεκδικήσει και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η σερβική κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό εντός του Σεπτεμβρίου, ή το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, καταρχάς θα εκχωρηθεί το 25% των μετοχών της εταιρίας με το μάνατζμεντ, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το 37,5% των μετοχών, με στόχο στην επόμενη τριετία η ιδιωτικοποίηση να φθάσει σε ποσοστό 42-49%.

Βούληση του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, είναι να διεκδικήσει την εταιρία από κοινού με έναν ”παίκτη” της διεθνούς αγοράς, με την προϋπόθεση η ελληνική πλευρά να έχει κυρίαρχο ρόλο στην κοινοπραξία που θα συσταθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν τελεσφορήσει οι σχετικές συζητήσεις που γίνονται με την αυστριακή OMV και την ουγγρική MOL.

Σε κάθε περίπτωση τα ΕΛ.ΠΕ. θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, με δεδομένο ότι η σερβική εταιρία θεωρείται σημαντικός στόχος, και από άποψη assets θεωρείται ισοδύναμη με το 40% του ελληνικού ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v