FG Europe: Δε διανέμει μέρισμα για το 2012

Η Γενική Συνέλευση της FG Europe ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για το 2012.

FG Europe: Δε διανέμει μέρισμα για το 2012

Τη μη διανομή μερίσματος και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της FG Europe, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αναλυτικά, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, στην οποία παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν νόμιμα δέκα (10) μέτοχοι εκπροσωπούντες το 72,60% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, παμψηφεί και ομόφωνα:

1. Ενέκρινε τις Εταιρικές και Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσεως 1/1 έως 31/12/2012.

2. Αποφάσισε ομόφωνα τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους της Εταιρείας για τη χρήση 2012 και τη μεταφορά του υπολοίπου των κερδών χρήσεως 2012, ποσού Ευρώ 4,14 εκατ., στο λογαριασμό «Κέρδη εις νέον», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας.

3. Απήλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ορκωτούς Ελεγκτές - Λογιστές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εταιρική χρήση 1/1 έως 31/12/2012.

4. Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θητεία δύο ετών ως ακολούθως :

Εκτελεστικά Μέλη : Φειδάκης Γεώργιος του Αθανασίου, Παντούσης Ιωάννης του Δημητρίου και Δεμέναγας Ανδρέας - Φώτιος του Κωνσταντίνου, και

Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη :Στρογγυλόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, Κατσουλάκος Ιωάννης του Σωκράτη, Λιούκας Σπύρος του Κωνσταντίνου και Πιμπλής Νικόλαος του Ευάρεστου.

5. Εξέλεξε ως νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν. 3693/2008, τους κ.κ. Σπύρο Λιούκα, Ιωάννη Κατσουλάκο και Γεώργιο Στρογγυλόπουλο.

6. Ενέκρινε τις χορηγηθείσες μέχρι τον Απρίλιο του 2012 αμοιβές και αποζημιώσεις των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν προενέκρινε αμοιβές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2013.

7. Παρέσχε πενταετή εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας.

8. Έδωσε άδεια και ενέκρινε τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή εταιριών συνδεδεμένων με αυτούς.

9. Χορήγησε άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση εταιριών συνδεδεμένων με την Εταιρία που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

10. Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρεία GRANT THORNTON, για την διενέργεια του τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας, Εταιρικών και Ενοποιημένων, καθώς και του φορολογικού ελέγχου για την εταιρική χρήση 1/1 έως 31/12/2013.

11. Ενέκρινε τις υπάρχουσες συμβάσεις μεταξύ της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνοντας έγινε αναφορά, στην ικανοποιητική μέχρι σήμερα πορεία της Εταιρείας και του Ομίλου, με τη Διοίκηση να εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Εταιρείας στο εξάμηνο θα είναι αυξημένες έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται στα ίδια περίπου επίπεδα.

Το γεγονός αυτό καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξη τη Διοίκηση για τη συνέχεια, λαμβανομένων πάντα υπόψιν και των γενικότερων συνθηκών της αγοράς. Τέλος αναφέρθηκε ότι προχωρά η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση από την F.G. EUROPE A.E. των θυγατρικών της εταιρειών ΦΕΙΔΑΚΗΣ LOGISTICS A.E. και ΦΕΙΔΑΚΗΣ SERVICE A.E., της οποίας τα αποτελέσματα λόγω συνεργιών και οικονομιών κλίμακος αναμένεται να είναι θετικά για την Εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v