Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εmma Delta: Ισχύει η δέσμευσή μας για ΟΠΑΠ

Την αποφασιστικότητά της να πάρει το 33% του ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η κοινοπραξία. Τονίζει ότι δεν παρεμβαίνει στις νομικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ αλλά ζητά να τηρηθούν από όλα τα μέρη οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης.

Εmma Delta: Ισχύει η δέσμευσή μας για ΟΠΑΠ

H Εmma Delta επιβεβαιώνει ότι παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη συμφωνία για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ", αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά από το μπαράζ δημοσιευμάτων αναφορικά με τις προθέσεις της για τον Οργανισμό.

Η κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξαγορά του ΟΠΑΠ σημειώνει ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στις υπάρχουσες νομικές συμφωνίες που αφορούν τον Οργανισμό, ωστόσο ζητά να τηρούνται οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και αυτοί να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες από την πλευρά της κοινοπραξίας έχουν εκφραστεί σημαντικές διαφωνίες για την προωθούμενη υπογραφή της συμφωνίας για τον νέο τεχνολογικό πάροχο του ΟΠΑΠ, όσο και για το θέμα των κρατικών λαχείων, όπου ο ΟΠΑΠ παρότι έχει το 67% της κοινοπραξίας που κέρδισε τον διαγωνισμό δεν μπορεί να πάρει στρατηγικές αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση τη μειοψηφίας. 

Για το λόγο αυτό υπήρξε την Πέμπτη ραντεβού της Emma Delta με το ΤΑΙΠΕΔ.

"Η Εmma Delta θα ήθελε να επαναλάβει ότι, αντίθετα με πρόσφατα παραπλανητικά δημοσιεύματα και φημολογίες δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του ΟΠΑΠ", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Η μοναδική ανησυχία της Emma Delta είναι να διασφαλίσει πως το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα μέρη.

Με βάση την «προστασία» αυτού του νομικού πλαισίου, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και επενδύσει στον ΟΠΑΠ και να δημιουργήσει μια διατηρήσιμη και καλά διοικούμενη επιχείρηση που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας", καταλήγει η Emma Delta.

Δεν παραιτείται ο Λουρόπουλος - Τι απαντά σε δημοσιεύματα

Με δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος αποδίδει σε "επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς" τα όσα αναφέρθηκαν σε δημοσίευμα των FT περί πίεσης του από την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη της Emma Delta, διαψεύδοντας έτσι το περιεχόμενό του.

Σημειώνεται ότι σήμερα κυκλοφόρησαν φήμες περί παραίτησής του, οι οποίες, όμως, διαψεύδονται από υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος συμμετέχει από το πρωϊ σε κρίσιμες συναντήσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη θεμάτων στρατηγικής σημασίας για τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v