Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Περί τα 20 εκ. € η αμοιβή συμβούλου (upd)

Ο ένας ή οι δύο σύμβουλοι του δημοσίου, που θα επιλεγούν για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ θα μοιρασθούν τελικώς, για το σύνολο του έργου ποσό πολύ μικρότερο των 20 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η Moody’s ανακοίνωσε την πιθανότητα να προχωρήσει σε υποβάθμιση του ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Περί τα 20 εκ. € η αμοιβή συμβούλου (upd)
Σφιχτή πολιτική στο κομμάτι των αμοιβών είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συνεχίζοντας έτσι μια τακτική που ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό και στην περίπτωση του ΟΤΕ.

Νεώτερες πληροφορίες από το συγκεκριμένο ”μέτωπο” αναφέρουν ότι εν προκειμένω, ο ένας ή οι δύο σύμβουλοι του δημοσίου, που θα επιλεγούν για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, θα μοιρασθούν, τελικώς, για το σύνολο του έργου ποσό πολύ μικρότερο των 20 εκατ ευρώ.

Εν αντιθέσει με ό,τι ”κυκλοφορεί” στην αγορά τελευταία για ”υπέρογκα” ποσά (50, 60 ή και 80 εκατ. ευρώ), στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομίας είναι η εφαρμογή μιας σφιχτής πολιτικής και στο συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s γνωστοποίησε πως θεωρεί πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, η Moody’s έθεσε σήμερα σε ”review” για πιθανή υποβάθμιση τις αξιολογήσεις Α3 και τις αξιολογήσεις για MTN, διεθνή ομόλογα και δάνεια που εξέδωσε ο ΟTE PLC υπό την πλήρη και άνευ όρων εγγύηση του ΟΤΕ. Η αξιολόγηση Prime-2 για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της εταιρίας δεν επηρεάστηκε.





Γ.Μαντ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v