Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον και για αραβικές χώρες

Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την υποστήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης των ηλεκτρικών δακτυλίων στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου όπως και για ενεργή συμμετοχή σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού των αραβικών χωρών, εξέφρασε ο διεθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Δημήτρης Μανιατάκης.

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον και για αραβικές χώρες
Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την υποστήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης των ηλεκτρικών δακτυλίων στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου όπως και για ενεργή συμμετοχή σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης στους ενεργειακούς τομείς των αραβικών χωρών εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Δημήτρης Μανιατάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πρώτο αραβοελληνικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως είπε ο ίδιος ”η διεθνοποίηση της ΔΕΗ θα υλοποιηθεί μέσω θυγατρικής εταιρίας συμμετοχών που έχει συσταθεί μαζί με την ενεργειακή Contour Global και την European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)”.

Ο κ. Μανιατάκης υπογράμμισε ότι ο τομέας ηλεκτρισμού στις αραβικές χώρες έχει πολύ σημαντικές προοπτικές λόγω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος στα επόμενα χρόνια.

Επίσης τόνισε: ”Η ΔΕΗ, μέσω της Εταιρίας Συμμετοχών, μπορεί να αποδειχθεί ”προνομιούχος εταίρος” για τις αραβικές επιχειρήσεις, καθώς δραστηριοποιείται στο κέντρο ενός γιγαντιαίου ”ηλεκτρικού τόξου”, το οποίο σχηματίζουν οι δακτύλιοι της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου”.

Στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής πρωτοβουλίας MEDELEC για τη διασύνδεση των δικτύων και τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ θα συμβάλει ενεργά στην προώθηση των συνεργασιών με αραβικές επιχειρήσεις του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v