Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Εσωτερικές ανακατατάξεις στον όμιλο

Eσωτερική ανακατάταξη αποτελεί η μετακίνηση από τη ”μητρική” MFG στην έτερη θυγατρική Μarfin Bank του ποσοστού που κατέχει απ’ ευθείας στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και ουδόλως αφορά συμμετοχή και καταβολές μετόχων στην αύξηση. Είναι μια εσωτερική προετοιμασία, εν όψει των στρατηγικών αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

MFG: Εσωτερικές ανακατατάξεις στον όμιλο
Άρχισαν ήδη οι εσωτερικές ανακατατάξεις στον όμιλο της Μarfin Financial Group, οι οποίες σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αποτελούν προετοιμασία εν όψει των σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και αποτυπώνουν τη μορφή που θα έχει ο όμιλος στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτών των εσωτερικών αναδιαρθρώσεων, το Δ.Σ. της MFG αποφάσισε τη ”μεταφορά” του ποσοστού 74,92% που κατέχει απ’ ευθείας στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, στην έτερη θυγατρική της τράπεζα, τη Marfin Bank, στην οποία κατέχει ποσοστό 100%.

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μια καθαρά ”εσωτερική μετακίνηση”, η οποία ουδόλως θα αφορά καταβολές και συμμετοχή μετόχων, αφού τα χρήματα που θα δoθούν στη MB για την αύξηση θα αποτελέσουν επιπλέον το τίμημα πώλησης που θα εισπράξει η MFG για τις μετοχές της Επενδυτικής Τράπεζας.

Προφανώς, όλα αυτά συνδέονται με τις ανακοινώσεις των αποφάσεων που αναμένονται εντός των ημερών σε σχέση και με τα σχέδια συνένωσης δυνάμεων μεταξύ των τραπεζών στις οποίες έχει συμφέροντα ο όμιλος MFG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v