Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Nα υλοποιηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης

Να αποσαφηνιστούν άμεσα οι εκκρεμότητες αναφορικά με την τράπεζα ζήτησε ο Ν. Νανόπουλος. Καλεσε το ΤΧΣ να τρέξει το σχέδιο ανασυγκρότησης. Στόχος του Ταμείου η γρήγορη επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε η Αναστασία Σακελλαρίου.

Νανόπουλος: Nα υλοποιηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης

Το σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Eurobank πρέπει να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί άμεσα. Ηδη έχει γίνει σημαντική προεργασία για ένα ολοκληρωμένο 5ετές σχέδιο για την τράπεζα, τόνισε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος και, σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα στις αρμόδιες αρχές, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποσαφηνίσουν άμεσα την κατάσταση με την Εθνική Τράπεζα και να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή την εκκρεμότητα. 

Αφού ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η τράπεζα δεν κατάφερε να καλύψει το 10% της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια, με αιχμή τα στενά περιθώρια χρόνου για την εξεύρεση επενδυτών, τόνισε ότι η Eurobank είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας που μπορεί και πρέπει να στηρίξει την επόμενη μέρα. Το ΤΧΣ, ως νέος μέτοχος, που αναλαμβάνει τα ηνία της τράπεζας πρέπει να υποστηρίξει τα σχέδια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας της Eurobank Ν. Νανόπουλος, τόνισε ότι η παραίτηση του ήταν μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία και ότι μπορεί εφ εξής να μην έχει καθήκοντα και αρμοδιότητες «αλλά θα βρίσκομαι σταθερά στο πλευρό της τράπεζας». Κλείνοντας την ομιλία του, αφού ευχαρίστησε προσωπικό και συνεργάτες, δεν κατάφερε να μην συγκινηθεί και η ανταπόκριση από τα στελέχη της τράπεζας, τα οποία βρίσκονταν όλα στη Γενική Συνέλευση, αλλά και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ήταν ζεστή με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον την Eurobank πρέπει να λυθεί άμεσα, είπε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τράπεζας Τίμος Χριστοδούλου.

Η πρόεδρος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου αφού ευχαρίστησε την παλαιά διοίκηση και καλωσόρισε τη νέα τόνισε ότι η τράπεζα θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη με τη στήριξη του Ταμείου και με άμεσο στόχο την επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατό.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Γεώργιο Δαυιδ, Χρήστο Μεγάλου, Μιχαήλ Κολακιδη, Γεώργιο Γόντικα, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Ευστράτιο- Γεώργιο Αραπογλου, Σπυρίδων Λορετζιάδη, τον Δημήτριο Γεωργούτσο (εκπρόσωπος Δημοσίου) και τον Χάουαρτ Πρινς Ραιτ, (εκπρόσωπος ΤΧΣ). 

Οι αμοιβές του δ.σ. ορίζονται, σύμφωνα με το ΤΧΣ σε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

***Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΓΣ της Eurobank και οι ομιλίες στελεχών της τράπεζας, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v