Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούμπας: Εκλογή νέου ΔΣ από ΓΣ

Η Γενική Συνέλευση της Κούμπας ενέκρινε την εκλογή του νέου ΔΣ και μια σειρά συμβάσεων της εταιρείας.

Κούμπας: Εκλογή νέου ΔΣ από ΓΣ

Την υπογραφή μιας σειράς συμβάσεων και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Κούμπας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιουνίου 2013.

Αναλυτικά η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Ενέκριναν και επικύρωσαν την από 14.2.2013 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας περί εκλογής των κ.κ. Νικολάου Παπαδάτου και Ιωάννη Σιαμπάνη στη θέση των παραιτηθέντων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γεωργίου Κανδαλέπα και Θεόδωρου Κυρλή, αντίστοιχα, για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ, ήτοι έως την 30.6.2013.

Επιπλέον, ενέκριναν αφενός την αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από πέντε (5) σε επτά (7) μέλη και αφετέρου την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Επίσης, με την ίδια πλειοψηφία καθόρισαν τις ιδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μη εκτελεστικών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3016/2002 για την Εταιρική Διακυβέρνηση. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως:

Γεώργιος Κούμπας του Μιχαήλ – Εκτελεστικό Μέλος

2. Ουαλίντ Άβδος του Φουάντ – Εκτελεστικό Μέλος

3. Αναστάσιος Τσιρώνης του Χρήστου - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

4. Νικόλαος Παπαδάτος του Ιωάννου - Μη Εκτελεστικό Μέλος

5. Ιωάννης Σιαμπάνης - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

6. Γεώργιος Γκέκας του Κωνσταντίνου - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

7. Κων/να Μουσχουντή του Νικολάου - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η θητεία των μελών του νέου Δ.Σ. θα λήξει την 30.6.2015.

Τέλος, με την ίδια ως άνω πλειοψηφία οι παριστάμενοι μέτοχοι, συνέστησαν Επιτροπή Ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικώτερα οριζόμενα στο άρθρο 37 παρ. 1 του Ν. 3693/2008, αποτελούμενη από τα κάτωθι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας:

1) Ιωάννης Σιαμπάνης του Ανδρέα – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

2) Αναστάσιος Τσιρώνης του Χρήστου - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

3) Γεώργιος Γκέκας του Κων/νου – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Αντίστοιχα, οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό 100%, ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 10.056.970 μετοχών παρείχαν την άδειά τους για την υπογραφή των κάτωθι συμβάσεων:

*Της από 20/11/2012 πώλησης στη θυγατρική της ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ενός αυτοκινήτου μάρκας MERCEDES BENZ αντί ποσού 5.500 €.
*Των από 13/06/2012 και 18/09/2012, αντίστοιχα, πωλήσεων στην Άννα Κομνηνού – Κούμπα δύο αυτοκινήτων μάρκας BMW και MERCEDES BENZ, αντί τιμήματος δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) και τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €), αντίστοιχα.

*Του από 28.2.2013 μισθωτηρίου συμβολαίου επαγγελματικής μίσθωσης, 'όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταξύ της εταιρείας και της θυγατρικής της ανώνυμης εταιρείας, δυνάμει του οποίου η εταιρεία εκμίσθωσε στη δεύτερη χώρο γραφείων στο ισόγειο ενός πολυώροφου κτιρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας 100 και Μαραθωνοδρόμου 83 στο Μαρούσι, επιφάνειας 246 τ.μ. αντί μηνιαίου μισθώματος 2.000 Ευρώ πλέον του νομίμου χαρτοσήμου. Η διάρκεια της μίσθωσης ξεκίνησε την 1/3/2013 και θα λήξει την 28/2/2014.

*της αγοράς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Γεώργιο Κούμπα ομολογιών MIG, αντί συνολικού τιμήματος που δεν θα ξεπερνά το ποσό του 1.500.000 €.

*της μεταβίβασης στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κούμπα της συμμετοχής της Εταιρείας με ποσοστό 84,40% (ήτοι, 5.063.900 μετοχές) στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», στην τρέχουσα κατά τη στιγμή της μεταβίβασης χρηματιστηριακή αξίας της μετοχής και πάντως αντί συνολικού τιμήματος που δεν θα ξεπερνά το ποσό του 1.500.000 €.

*της μεταβίβασης στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κούμπα της συμμετοχής της Εταιρείας με ποσοστό 90,023% (ήτοι, 369.998 μετοχές) στην μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΜΠΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.», αντί συνολικού τιμήματος που δεν θα ξεπερνά το ποσό των 150.000 €.
*Της πώλησης στη θυγατρική της ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έξι (6) έργων τέχνης, αντί συνολικής αξίας μέχρι του ποσού των 40.000 €.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της ρευστής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς και των μέτρων που έχει λάβει η Διοίκηση, ανέβαλε τη λήψη οιουδήποτε μέτρου, για τους λόγους που περιγράφονται εν συντομία παρακάτω:

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες ΤΓΣ μέχρι σήμερα, συνεχίσθηκε η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οι αναμενόμενες υπεραξίες από το χαρτοφυλάκιο και τις συμμετοχές της Εταιρείας σε μη εισηγμένες εταιρείες. Η Διοίκηση κατά την προηγούμενη χρήση προέβη σε περαιτέρω μείωση των λειτουργικών της εξόδων στα ελάχιστα δυνατά.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, έτοιμη να λάβει τα απαιτούμενα βάσει των εκάστοτε διαμορφούμενων συνθηκών μέτρα για την υγιή συνέχιση της δραστηριότητάς της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v