Pasal:Ακολουθεί πολιτική "συντήρησης"

Η αγορά βιώνει δύσκολες στιγμές, σημειώνει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης. Οι συζητήσεις με την Trastor και το σχόλιο για την επένδυση της Fairfax στην ΕΥΠΡΟ.

Pasal:Ακολουθεί πολιτική συντήρησης

Πολιτική συντήρησης και επιβίωσης ακολουθεί η Pasal Development, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Σωτήρης Θεοδωρίδης κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ο CEO αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η αγορά ακινήτων, με τις πιέσεις για μειώσεις ενοικίων να είναι συνεχείς και με τη ζήτηση στον κλάδο ιδιαίτερα περιορισμένη. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε την καλύτερη πορεία του εμπορικού κέντρου της Pasal Development (Athens Heart) σε σύγκριση με το μέσο όρο της αγοράς, καθώς και το ενδιαφέρον που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από νέους μισθωτές (θεωρείται θέμα χρόνου η προσέλκυση γνωστής εταιρεία από το χώρο του παιχνιδιού). Η πληρότητα του εμπορικού κέντρου προσεγγίζει το 90%.

Σε ό,τι αφορά την Trastor ΑΕΕΑΠ (στην οποία συμμετέχει η Pasal Development), διεξάγονται συζητήσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος και συγκεκριμένα για την εισφορά ακινήτων τρίτων επενδυτών. «Συζητήσεις γίνονται, αλλά είμαστε προσεκτικοί στην ποιότητα των ακινήτων που συζητάμε, ενώ επίσης σημασία έχει και να οριστικοποιηθεί και το φορολογικό καθεστώς στην αγορά ακινήτων», ανέφερε το management της εταιρείας.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pasal Development, ερωτώμενος για το deal μεταξύ της Eurobank Properties και της καναδικής Fairfax, δήλωσε: «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, τόσο για την οικονομία, όσο και για τον κλάδο. Για την οικονομία επειδή ένας γνωστός διεθνής όμιλος ψήφισε Ελλάδα. Και για τον κλάδο γιατί τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις θα μπορούν πιο δύσκολα να αλλάζουν το θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ κατά το δοκούν, επειδή θα εκθέσουν τη χώρα σε ένα γνωστό επενδυτή από το εξωτερικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v