Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Η Intralot οριστικά τεχνολογικός πάροχος

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Λουρόπουλο να προχωρήσει στην οριστικοποίηση όρων των αρχικών σχεδίων συμβάσεων και να προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με την Intralot ώστε να συμφωνηθούν τα τελικά κείμενα.

ΟΠΑΠ: Η Intralot οριστικά τεχνολογικός πάροχος

Την επιλογή της Intralot ως οριστικού αναδόχου του διαγωνισμού για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του νέου τεχνολογικού συστήματος αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Λουρόπουλο να προχωρήσει στην οριστικοποίηση όρων των αρχικών σχεδίων συμβάσεων και να προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με την Intralot ώστε να συμφωνηθούν τα τελικά κείμενα.

Της συνεδρίασης του Δ.Σ. είχε προηγηθεί εξώδικο της Intralot προς τον ΟΠΑΠ και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τοοποίο κατηγορούσε τη διοίκηση του οργανισμού για «παρελκυστική τακτική» και επιτίθονταν στην κοινοπραξία υπό την Emma Delta που επικράτησε στο διαγωνισμό πώλησης του ΟΠΑΠ. H Emma Delta έχει εγείρει σειρά διαφωνιών τόσο για την προς υπογραφή σύμβαση για το τεχνολογικό σύστημα, όσο και για τη συμφωνία μετόχων (μεταξύ ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games) για τα Κρατικά Λαχεία.

Η διοίκηση της Intralot υποστηρίζει στο εξώδικο πως οι ενέργειες του ΟΠΑΠ «ακολουθούν πιστά τις «παραινέσεις» των εξωδίκων της Emma Delta» και ζητεί να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση. Ζητεί επίσης όλες τις επιστολές και τα εξώδικα που έχει στείλει η Emma Delta στη διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Οι αντιδράσεις της Emma Delta επικεντρώνονται στο γεγονός πως μέσω των επεκτάσεων, κλπ, το συνολικό όφελος για την Intralot είναι πολύ μεγαλύτερο των 108,8 εκατ. ευρώ που προβλέπει η σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο. Και ότι πρακτικά μέσω της σύμβασης η Intralot "κλειδώνει" νέες δραστηριότητες όπως τα VLTs, το online gaming και η χρήση της κάρτας παίκτη.

Το σχέδιο προβλέπει πως η Intralot θα υπογράψει μια σύμβαση υλοποίησης του νέου τεχνολογικού συστήματος που θα έχει διάρκεια επτά μηνών από την υπογραφή της έναντι τιμήματος 29,5 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ). Ταυτόχρονα θα υπογραφεί και σύμβαση υποστήριξης για τη λειτουργία του νέου συστήματος συνολικής διάρκειας πέντε ετών (3ετής παροχή υπηρεσιών και υποστήριξη για 18 μήνες στην περίπτωση που ο ΟΠΑΠ αποφασίσει να αλλάξει προμηθευτή στο τέλος της σύμβασης με Intralot).

Το συνολικό ύψος της δεύτερης σύμβασης είναι, ως γνωστόν, 79,25 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και θα καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις. Επιπρόσθετα θα τεθεί σε ισχύ και συμφωνία η οποία υπεγράφη το 2011 και αφορά τη συντήρηση των τερματικών. Η αξία της για την υποχρεωτική περίοδο των δυο ετών φτάνει τα 46 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των τερματικών ΤΑΧ οι  ίδιοι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έχουν στείλει επιστολή στον Οργανισμό με την οποία τονίζουν ότι τα θεωρούν πρακτικώς άχρηστα και προτείνουν την απόσυρσή τους.

Τέλος, επεκτείνεται για τρεις μήνες η συμφωνία υποστήριξης του 2010 για τη λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v