Πιθανές επιπτώσεις από σκάνδαλο Επ. Ανταγωνισμού

Τα πάνω κάτω ενδέχεται να φέρει στον ευρύτερο λιμενικό χώρο η πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η υπόθεση ενδέχεται να επηρεάσει και τη γνωστή περίπτωση επιδίκασης κατά του ΟΛΠ και της Mediterranean Shipping Company (MSC).

Πιθανές επιπτώσεις από σκάνδαλο Επ. Ανταγωνισμού
Τα πάνω κάτω ενδέχεται να φέρει στον ευρύτερο λιμενικό χώρο η πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η υπόθεση, που έχει λάβει ήδη τη διαδικασία για τα περαιτέρω και αφορά στο γενικό διευθυντή της Ε.Α. ενδέχεται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Ακτής Ποσειδώνος, να επηρεάσει και τη γνωστή περίπτωση επιδίκασης κατά του ΟΛΠ και της Mediterranean Shipping Company (MSC).

Ως γνωστόν, η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί την επόμενη Δευτέρα (18/9) αν και εδώ και δύο εβδομάδες ο ξένος μεταφορικός όμιλος έχει ζητήσει παράταση προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα.

Από την άλλη, όμως, κύκλοι στον Πειραιά σημειώνουν πως εκ των πραγμάτων εγείρεται πλέον θέμα ηθικής τάξεως όσον αφορά στην περίπτωση του ΟΛΠ.

Το euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία ωστόσο, από την πλευρά της, δεν πρόκειται να εγείρει θέμα, τουλάχιστον μέχρις ότου υπάρξουν νεότερα από την υπόθεση διαφθοράς.

Βέβαια, σε αυτή τη φάση, η μετάθεση της εκδίκασης θα αποτελούσε μία κίνηση καλής θέλησης προς τη MSC, και ειδικότερα προς την πλευρά της μητρικής.

Κίνηση καλής θέλησης, σε μία περίοδο δύσκολη για την ελληνική πλευρά που επείγεται από τη μία να προχωρήσει στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με την κινέζικΉ Cosco και από την άλλη να μη θίξει (υπέρ του δέοντος) τα συμφέροντα ενός από τους μεγαλύτερους μεταφορικούς ομίλους διεθνώς.

Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ε.Α. ενδέχεται να έχει παράπλευρες επιπτώσεις και στην υπόθεση του ΟΛΠ - MSC.

Οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως το θέμα έχει τεθεί ήδη από το πρωί υπόψιν του αρμόδιου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v