Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Τίμημα €400 εκατ. βγάζει το παζάρι με την Socar

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Socar μετά από διαπραγματεύσεις πλησιάζουν σε τίμημα το οποίο βρίσκεται κοντά στα 400 εκατ. ευρώ. Το ποσό εξαρτάται από την οικονομική αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ. Στο τραπέζι η μεταβίβαση του 66%.

  • Του Μ. Καϊταντζίδη
ΔΕΣΦΑ: Τίμημα €400 εκατ. βγάζει το παζάρι με την Socar

ΤΑΙΠΕΔ και Socar μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις πλησιάζουν σε τίμημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά στα 400 εκατ. ευρώ. Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr η προσφορά που κατέθεσε η αζέρικη εταιρεία περιείχε όρους οι οποίοι διαμόρφωναν ένα εύρος τιμήματος μεταξύ 350 – 430 εκατ. ευρώ.

Οι όροι αυτοί αφορούσαν κυρίως την οικονομική θέση του ΔΕΣΦΑ, η οποία θα προέκυπτε μετά την ολοκλήρωση των λογιστικών ελέγχων εκ μέρους των αγοραστών.

Ετσι, η προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι στιγμής το επιτελείο του ΤΑΙΠΕΔ ήταν να περιοριστεί το εύρος του τιμήματος και οι επιπτώσεις των όρων που θέτουν οι αζέροι στη διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένες τις εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις, τα 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ αποτελούν μια "λύση" για το ΤΑΙΠΕΔ και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό αφορά το 66% της εταιρείας και θα μοιραστεί μεταξύ των ΕΛΠΕ που έχουν το 35% και του ελληνικού Δημοσίου που έχει το 31% του προς πώληση ποσοστού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v