Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Μυτιληναίος το 100% της Spider Ενεργειακής

Yπεγράφη σήμερα 11/9/2006 μεταξύ της Μυτιληναίος και των εταιριών ”Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος και Υιοί (Spider)” και ”Συμμετοχές Δυτικής Ελλάδος” οριστικό συμφωνητικό πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών της Spider Ενεργειακής.

Στη Μυτιληναίος το 100% της Spider Ενεργειακής
Yπεγράφη σήμερα 11/9/2006 μεταξύ της Μυτιληναίος και των εταιριών ”Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος και Υιοί (Spider)” και ”Συμμετοχές Δυτικής Ελλάδος” οριστικό συμφωνητικό πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών της Spider Ενεργειακής.

Η Μυτιληναίος απέκτησε ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Spider Ενεργειακής (250.000 κοινές ονομαστικές μετοχές) από τους ανωτέρω δύο μετόχους.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 6.850.000 ευρώ, ήτοι 27,40 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, η Μυτιληναίος γνωστοποίησε ότι συμμετέχει με ποσοστό 99% στο μετοχικό κεφάλαιο νεοσυσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία ”Aνώνυμη Εταιρία Ανανεώσιμων Πηγών Βορείου Αιγαίου” με σκοπό να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί καταρχήν δύο αιολικά πάρκα εκτιμώμενης ισχύος 38MW και 40MW στις περιοχές Χαλκιδικής και Καλλίπολης Βορείου Ελλάδος αντιστοίχως.

---Η ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίος

Η Μυτιληναίος, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού στο χώρο της ενέργειας, ανακοινώνει την ολοκλήρωση σειράς ενεργειών, που ενισχύουν την δυναμική και προοπτική της στο τομέα της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα:

(Α). Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά της εταιρίας Spider Ενεργειακή, με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται στα 6,85 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής της εξαγοράς το αιολικό δυναμικό που προστίθεται ανέρχεται σε 74ΜW με άδειες παραγωγής σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και 193,5MW με αιτήσεις στη ΡΑΕ για απόκτηση άδειας. Σημειώνεται ότι το τίμημα της εξαγοράς γίνεται με καλύτερους όρoυς της αρχικής εκτίμησης.

(Β). Iδρύθηκε η εταιρία Ανώνυμη Εταιρία Ανανεώσιμων Πηγών Βορείου Αιγαίου (ως 100% θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος), με σκοπό να αναπτύξει, κατασκευάσει και εκμεταλλευτεί καταρχήν δύο αιολικά πάρκα εκτιμώμενης ισχύος 38MW και 40MW στις περιοχές Χαλκιδικής και Καλλίπολης Βορείου Ελλάδος αντιστοίχως και μελλοντικά αντίστοιχα έργα στη Βόρειο Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η ισχύς αυτή είναι σε προσθήκη του μέχρι τώρα αιολικού δυναμικού του Ομίλου.

(Γ). Iδρύθηκε η εταιρία Ελληνική Φωτοβολταϊκή Α.Ε. (επίσης ως 100% θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος), με σκοπό να διαχειριστεί την ανάπτυξη και λειτουργία Φωτοβολταϊκών πάρκων, με πρώτο αυτό ισχύος 5MW στον Νομό Αρτας. Mε τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται το εύρος δράσης του Ομίλου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μετά τα Αιολικά και Υδροηλεκτρικά έργα, και στο τομέα των Φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Οι κινήσεις αυτές ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου Μυτιληναίου στο τομέα της Ενέργειας, καθώς:

* Εντάσσουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου έργα συνολικής ισχύος 152 MW σε αιολικά πάρκα, ξεπερνώντας έτσι στο σύνολο τα 500 MW από ανανεώσιμες πηγές.

* Αυξάνουν το σύνολο της αδειοδοτημένης ηλεκτρικής ισχύος του Ομίλου σε θερμικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο επίπεδο των 1.600 MW, δίνοντας προβάδισμα στον Όμιλο ενόψει της σταδιακής απελευθέρωσης της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος σημειώνεται ότι, σε συνέχεια παλαιότερων ανακοινώσεων, στρατηγική του Ομίλου παραμένει η ένταξη των παραπάνω δραστηριοτήτων στoν οργανωτικό μηχανισμό της Δέλτα Project, που ως γνωστό θα αποτελέσει το βραχίονα δράσης του Ομίλου στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v