Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Ανάπτυξη δικτύων σε Κίνα-Ιαπωνία

Εκτιμήσεις για αναδιάρθρωση δανεισμού μέσα στον Ιούλιο διατυπώνει η διοίκηση του ομίλου. Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των brands FF και Links of London, ενώ επαναφέρει τα σχέδια εμπορικής αξιοποίησης του ΜΙΝΙΟΝ.

FF Group: Ανάπτυξη δικτύων σε Κίνα-Ιαπωνία

Εμφαση στη διεθνή ανάπτυξη των brands Folli Follie και Links of London δίνει το 2013 ο όμιλος Folli Follie, εστιάζοντας στις εναπομείνασες δραστηριότητες μετά τη συμφωνία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου των ΚΑΕ στην Dufry.

Η διοίκηση του ομίλου, αναφέρει ωστόσο ότι τα καλά νέα έρχονται από τον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, καθώς το Μάιο οι πωλήσεις του κλάδου κινήθηκαν ανοδικά κατά 20%. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, αν η τάση διατηρηθεί, τότε και τα ΚΑΕ θα κλείσουν με ρεκόρ πωλήσεων, ακολουθώντας την υποσχόμενη τουριστική κίνηση.

Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του ομίλου δίνει πλέον έμφαση και στην ανάπτυξη του δικτύου Links of London, κυρίως σε αγορές όπου το σήμα Folli Follie διαθέτει εκτεταμένη παρουσία. Έτσι ειδικά στην περιοχή της Κίνας και της Ιαπωνίας, όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη επιπλέον 100 καταστημάτων Folli Follie το 2013 (το business plan προβλέπει το σήμα να διαθέτει δίκτυο 250 σημείων πώλησης μέχρι το τέλος του 2014, αν όχι νωρίτερα) στόχος είναι η δημιουργία και 50 νέων καταστημάτων Links of London.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο κύκλου εργασιών οι αγορές Ασίας και Κίνας αντιπροσωπεύουν το 41,2% του συνόλου (έναντι 46% η Ελλάδα, 11% η Ευρώπη και 2% η Β. Αμερική). Και ο κλάδος με το μεγαλύτερο μερίδιο είναι αυτός του κοσμήματος που αντιπροσωπεύει το 80,1% των συνολικών πωλήσεων.

Στην εσωτερική αγορά, ο όμιλος προσβλέπει σε οφέλη από τη λιανική και χονδρική διανομή σημάτων, εκτιμώντας ότι οι επενδύσεις των τελευταίων χρόνων, η προσάρτηση μεριδίων από τη φθίνουσα αγορά αλλά και η εσωτερική αναδιάρθρωση θα αποδώσει και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Αναφορικά με το Μινιόν, μετά το ναυάγιο του σχεδίου μετεγκατάστασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω νομικών, πολεοδομικών και γραφειοκρατικών κολλημάτων, ο όμιλος Folli Follie επιστρέφει στον αρχικό του στόχο, την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στο σημείο, ενόψει και της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου η οποία θα συμβάλλει στην αύξηση της εμπορικής κίνησης και στην ανάδειξη μιας άλλης εικόνας του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, ο όμιλος διαπραγματεύεται με ξένες και ελληνικές τράπεζες την αναδιάρθρωση του υπολοίπου των δανείων που την βαρύνουν, ήτοι 120-140 εκατ. ευρώ - μετά την απαλλαγή της από το κύριο βάρος, μέσω αποπληρωμής με μετρητά και μεταβίβασης δανείων στην εταιρεία που απορρόφησε τον κλάδο ταξιδιωτικού εμπορίου, στο πλαίσιο του deal με τη Dufry.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κατάληξη των διαπραγματεύσεων μπορεί να είναι μέσα στον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v