Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE: Με 24,99% στη σερβική ΑΙΚ Βanka

Η ΑΤΕ Βank ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της τράπεζας κ. Δημήτρης Μηλιάκος υπέγραψε στις 8/9/06 με μετόχους της σερβικής τράπεζας ΑΙΚ Βanka συμφωνία για την εξαγορά 24,99% των κοινών και 24,99% των προνομιούχων μετοχών της πιο πάνω τράπεζας, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου.

ATE: Με 24,99% στη σερβική ΑΙΚ Βanka
Η ΑΤΕ Βank ανακοίνωσε ότι ο κ. Μηλιάκος υπέγραψε στις 8/9/2006 με μετόχους της σερβικής τράπεζας ΑΙΚ Βanka συμφωνία για την εξαγορά 24,99% των κοινών και 24,99% των προνομιούχων μετοχών της πιο πάνω τράπεζας, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου.

Η ανωτέρω συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης της ΑΤΕ Bank για επέκτασή της στα Βαλκάνια, στις παρευξείνιες χώρες και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο της περάτωσης του οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου και της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή θα δοθούν με την ολοκλήρωσή της, που αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ΑΙΚ Βanka διαθέτει μερίδιο αγοράς περίπου το 3% μεταξύ 39 τραπεζών στη Σερβία, είναι πρώτη σε κερδοφορία, διαθέτει ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας και παρουσιάζει την καλύτερη απόδοση επί του ενεργητικού.

Η παραπάνω εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη φάση της επέκτασης της ΑΤΕ Bank στα Βαλκάνια, μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη ρουμανική MINDBANK. Σύμβουλος της ΑΤΕ Bank για την παραπάνω συναλλαγή είναι η Deloitte Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v