Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NOTOS: Πρόταση εξαγοράς από EIKON

Στην ύπαρξη συγκεκριμένης προσφοράς προς τους βασικούς μετόχους της NOTOS COM, απο την πλευρά EIKON FUND και Κ. Λαμπρόπουλου, που αφορά στην πλήρη εξαγορά της εταιρίας, αποδίδουν χρηματιστηριακές πληροφορίες την ανοδική κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Διαψεύδει την ύπαρξη συμφωνίας μέτοχος της εταιρίας, δηλώνοντας οτι οι βασικοί μέτοχοι ”είναι αγοραστές”.

NOTOS: Πρόταση εξαγοράς από EIKON
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά από έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές, η κινητικότητα και η άνοδος στη μετοχή της NOTOS COM τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται στην επίμονη πρόθεση της EIKON FUND και της πλευράς Κ. Λαμπρόπουλου να εξαγοράσουν τη NOTOS COM και στην σκληρή διαπραγμάτευση -με χαρακτηριστικά κόντρας- με τους νυν βασικούς μετόχους.



Σημειώνεται ότι η μετοχή από 2,86 ευρώ που ήταν το χαμηλό στα τέλη Αυγούστου έχει βρεθεί σήμερα στα 3,56 ευρώ και με πολύ σημαντικούς για τα δεδομένα της όγκους συναλλαγών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο ”τραπέζι” υπάρχει ήδη συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του EIKON FUND σε τιμή λίγο υψηλότερη από την τρέχουσα, (στη περιοχή των 3,65 ευρώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες) η οποία ωστόσο δεν έχει ικανοποιήσει την πλευρά των βασικών μετόχων της NOTOS.

Πάντως το υψηλό της μετοχής το τελευταίο 12μηνο ήταν 4,04 ευρώ, ενώ για την τελευταία 5ετία κινείται κοντά στα 4,4 ευρώ, τιμή που είχε ”πιάσει” στις αρχές του 2004.

Το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει την υποβολή δημόσιας προσφοράς, εφόσον κλείσει το deal, ενώ παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται έμμεσα και η πλευρά Φάις (ELMEC).

Το euro2day.gr επικοινώνησε με έναν εκ των βασικών μετόχων της ΝΟΤΟS, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι ”βρίσκονται στην πλευρά των αγοραστών” κατά τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες μάλιστα απο την εταιρία αναφέρουν οτι επίκειται η ανακοίνωση αγορών απο την πλευρά μετόχων και στελεχών της προς το χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι κατά το προηγούμενο διάστημα η πλευρά K. Λαμπρόπουλου- EIKON FUND απέκτησε ποσοστό 2,58% της NOTOS COM, το οποίο βρισκόταν στα χέρια τράπεζας λόγω ενέχυρου Κορασίδη, ενώ έγκυρες πληροφορίες ανέβαζαν από τότε το ποσοστό που ελέγχουν σε περισσότερο από 5% της εταιρίας.

Χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι όλο το θέμα βρίσκεται στο ύψος του τιμήματος αλλά και (δευτερευόντως)στις περιπεπλεγμένες σχέσεις μεταξύ των διάφορων οικογενειών που μετέχουν και μετείχαν στην εταιρία, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις προς την κατεύθυνση της εξαγοράς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v