Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές από ΠΑΣΟΚ-συνδικάτα για πώληση ΟΤΕ

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα να παρέμβει η Δικαιοσύνη, σε συνέντευξη Τύπου της υπεύθυνης Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Βάσως Παπανδρέου, του Συντονιστή της ΚΟ Οικονομίας Πέτρου Ευθυμίου και του εισηγητή ΚΤΕ Οικονομίας & Οικονομικών Ανδρέα Μακρυπίδη.

Βολές από ΠΑΣΟΚ-συνδικάτα για πώληση ΟΤΕ
Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα να παρέμβει η Δικαιοσύνη, σε συνέντευξη Τύπου της υπεύθυνης Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Βάσως Παπανδρέου, του Συντονιστή της ΚΟ Οικονομίας Πέτρου Ευθυμίου και του εισηγητή ΚΤΕ Οικονομίας & Οικονομικών Ανδρέα Μακρυπίδη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ωραιοποίηση στοιχείων της οικονομίας ενόψει της ΔΕΘ και για απόκρυψη των πραγματικών οικονομικών δεδομένων, ενώ επανέλαβε την κριτική του ΠΑΣΟΚ για άνιση κατανομή φορολογικών βαρών σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και για ενίσχυση της αδιαφάνειας.

”Η κυβέρνηση έχει προεισπράξει από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους μέσω της φορολογίας οτιδήποτε δώσει στην Θεσσαλονίκη μέσω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού”, τόνισε η κ. Παπανδρέου, ενώ επισήμανε επίσης ότι με λογιστικά τεχνάσματα θα παρουσιάσει αύξηση της απορροφητικότητας του Γ’ ΚΠΣ.

Για τον ΟΤΕ επισήμανε ότι πρόκειται για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να καλυφθούν ελλείμματα, τονίζοντας ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί, για εισπρακτικές σκοπιμότητες, να προχωρεί σε ξεπούλημα του ΟΤΕ που έχει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Αναφερόμενη στην αγορά της εταιρίας Γερμανός από την Cosmote, επανέλαβε ότι πρόκειται για οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, προσθέτοντας πως το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δικαιοσύνη δεν έχει αντιδράσει σε τέτοια φαινόμενα (παρά την ψευδή ενημέρωση της Βουλής από διοικητές τραπεζών και υπουργούς), ενώ στο παρελθόν υπήρξαν αυτεπάγγελτες διώξεις που είχαν ασκηθεί από την Δικαιοσύνη.

Σε αναφορά της στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, η κα Παπανδρέου επισήμανε ότι κινούνται στο δόγμα που ακολουθεί η ΝΔ ”αγοράζουμε ακριβά και πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας εκποιώντας την δημόσια περιουσία”, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ερωτηθείς σχετικά η κα Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί σε χρηματοδότηση των Δήμων με βάση μικροκομματικά συμφέροντα, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε αντικειμενικά κριτήρια με βάση και την σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΚΕ, κάτι που δεν κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Ο κ.Μακρυπίδης χαρακτήρισε τον κ.Αλογοσκούφη ως ”τον πλέον αναξιόπιστο υπουργό της κυβέρνησης”, παραθέτοντας δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση ΦΠΑ ή σε νέα εισπρακτικά μέτρα, κάτι που όμως πραγματοποίησε αργότερα.

Σε ενημερωτικά σημειώματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τομέας της Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η αύξηση φορολογικού βάρους μισθωτών-συνταξιούχων για τα εισοδήματα του 2005 ανήλθε σε 700 εκατ. ευρώ και για το 2006 σε 1 δισ. ευρώ. Παρατίθενται επίσης αναλυτικά στοιχεία για την αναπτυξιακή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ και γίνεται λόγος για ”πρωτοφανή υποβάθμιση της αναπτυξιακής πολιτικής”.

Εν τω μεταξύ, βολές κατά της κυβέρνησης για την εκχώρηση της διαχείρισης του ΟΤΕ εξαπέλυσε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Γιάννης Παναγόπουλος.

Μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπο που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η ΓΣΕΕ, τόνισε: ”Η εκχώρηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ σε ιδιώτες αποτελεί ”εθνικό έγκλημα” και ”ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”.

Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να θεωρήσει ότι το θέμα είναι αν ο Οργανισμός θα πωληθεί φθηνά ή ακριβά, σε σχέση με τη χρηματιστηριακή του αξία.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πολιτική δεν συνιστά μεταρρύθμιση, αλλά πολύ απλά απορύθμιση και ξεπούλημα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο, αφορά την ίδια την εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών των ελλήνων πολιτών.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση με αυτή της την απόφαση βρίσκει απέναντί της το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v