Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ξεκινούν οι διεργασίες για νέα ιδιωτικοποίηση

Δικαιώματα μειοψηφίας του ΟΤΕ θα διατηρήσει το Δημόσιο, όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή που συγκλήθηκε σήμερα με θέμα το μέλλον της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

ΟΤΕ: Ξεκινούν οι διεργασίες για νέα ιδιωτικοποίηση
της Ελενας Λάσκαρη

Δικαιώματα μειοψηφίας του ΟΤΕ θα διατηρήσει το Δημόσιο, όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή που συγκλήθηκε σήμερα με θέμα το μέλλον της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, η κυβέρνηση θα αναζητήσει στρατηγικό εταίρο στη διεθνή αγορά, ο οποίος θα έχει συμμετοχή στο management, ενώ το Δημόσιο θα διατηρήσει δικαιώματα μειοψηφίας ώστε να μπορεί να προσασπιστεί ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των επικοινωνιών.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι εντός ολίγων εβδομάδων θα ανακοινωθεί η πρόσληψη συμβούλων, ενώ επίκειται και νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω του 33%.

”Δεν προδικάζουμε τίποτα, ενδεχομένως να υπάρξει και πλήρης εκχώρηση του management. Το ποσοστό που θα διατεθεί είναι επίσης ανοιχτό”, δηλώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, συμπληρώνοντας ότι ”η αποκρατικοποίηση σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε μονοπώλιο, προσδιορίζοντας το στρατηγικό εταίρο στη διεθνή και όχι στην ελληνική αγορά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει το ποσοστό της στον οργανισμό σε μονοψήφιο, ενώ δεν αποκλείεται η αποκρατικοίηση να συντελεστεί σε περισσότερες απο μία φάσεις.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ είχαν ”προαναγγελθεί” στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Εκεί αναφερόταν πως ”ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ μεταβιβάζεται, σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία αλλά και το κατάλληλο μάνατζμεντ, το οποίο θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της”.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μ. Λιάπης σχολίασε: ”Προχωράμε αυτή τη μερική αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, όπως άλλωστε είχαμε εξαγγείλει και προεκλογικά. Ήταν μια δέσμευσή μας. Είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Το ζητούμενο είναι, και αυτή θα είναι η προσπάθειά όλων μας, να εξευρεθεί επενδυτής, που θα έχει τα εχέγγυα να ενισχύσει περαιτέρω τον Οργανισμό, για να υπάρχουν καλύτερες ποιοτικά και φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v