Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΗ: Επίκειται εξαγορά του 20% από την Lukoil

Ενεργειακή συμφωνία μεταξύ της Motor Oil και της Lukoil αναμένεται να ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα στη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές η συμφωνία αφορά την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου τίτλων της ελληνικής εισηγμένης σε ποσοστό περίπου 20% με option για αύξηση έναντι τιμήματος που θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ.

ΜΟΗ: Επίκειται εξαγορά του 20% από την Lukoil
Ενεργειακή συμφωνία μεταξύ της Motor Oil και της Lukoil αναμένεται να ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα στη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επιμένουν και καταγράφηκαν σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές η συμφωνία αφορά την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου τίτλων της ελληνικής εισηγμένης σε ποσοστό περίπου 20%, με option για αύξηση του ποσοστού, έναντι τιμήματος που θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία φημολογείται ότι περιλαμβάνει και γενικότερη στρατηγική συνεργασία των 2 εταίρων. Υπενθυμίζεται ότι η Lukoil είχε ενδιαφερθεί για πρώτη φόρα για την εγχώρια ”διυλιστηριακή” αγορά το 2002, όταν από κοινού με τον όμιλο Λάτση εξέφρασε ενδιαφέρον για είσοδο στα ΕΛΠΕ.

Κύκλοι προσκείμενοι στη Motor Oil διέψευδαν χθες τις πληροφορίες για την ύπαρξη στρατηγικής συμφωνίας ώστε η ρωσική εταιρία Lukoil να καταστεί μέτοχος της Motor Oil, διευκρινίζοντας όμως ότι ”υπάρχουν συνομιλίες κι επαφές με αυτό το αντικείμενο με διάφορες εταιρίες ρωσικές, αμερικάνικές και άλλες”.

Σημειώνεται ότι η ρωσική Lukoil ανακοίνωσε χθες Τρίτη μακρόπνοο επενδυτικό σχέδιο ύψους 100 δισ. δολαρίων που θα εκτείνεται ως το 2016 και το οποίο θα περιλαμβάνει 35 δισ. δολάρια για την διύλιση και την πώληση πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Novosti το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ θα περιλαμβάνει την κατασκευή ή την εξαγορά ενός διυλιστηρίου, το οποίο θα προστεθεί στα τέσσερα που ήδη διαθέτει η εταιρία στη Ρωσία και τα άλλα τρία στο εξωτερικό, τα οποία με τη σειρά τους θα ανακατασκευαστούν ως το 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v