Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest:«Αν ανακάμψει η οικονομία θα ωφεληθούμε πρώτοι»

"Θα μπορούσαμε να προσδοκούμε φέτος σε μια καλύτερη κερδοφορία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ. Θεόδωρος Φέσσας στη ΓΣ της εισηγμένης. Η πορεία σε ΑΠΕ, πληροφορική και ταχυμεταφορές.

Quest:«Αν ανακάμψει η οικονομία θα ωφεληθούμε πρώτοι»
«Το 2013 δεν αναμένουμε να δούμε εντυπωσιακές διαφορές στο ύψος των πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο εξ' αιτίας των κινήσεων που έχουμε κάνει για μείωση του κόστους και για αλλαγή του προϊοντικού μίγματος, θα μπορούσαμε να προσδοκούμε σε μια καλύτερη κερδοφορία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ. Θεόδωρος Φέσσας, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Και συνέχισε ο κ. Φέσσας: «αν όπως λένε αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση στην οικονομία από το 2014 και μετά, τότε πρώτη η Quest Holdings θα επωφεληθεί περισσότερο από πολλούς άλλους, λόγω της δομής της, του κόστους της και της ρευστότητάς της».

Ο Όμιλος Quest Holdings δραστηριοποιείται σε τρεις αγορές: στην πληροφορική (λογισμικό και διανομή), στις ταχυμεταφορές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Στο κομμάτι του λογισμικού πληροφορικής (Unisystems), θα επιδιώξει φέτος να διεθνοποιήσει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στο εξωτερικό και περίπου το 15% των εσόδων προβλέπεται πως θα προέρχεται από εκτός Ελλάδας εργασίες. Μεταξύ των κινήσεων που ξεχωρίζουν είναι η ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία (κυρίως λογισμικό για τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες), ενώ επίσης διερευνάται και το ενδεχόμενο επέκτασης στη Μέση Ανατολή.

Στις ταχυμεταφορές ξεχωρίζει η φετινή είσοδος στην ταχυδρομική αγορά, με εστίαση στη διανομή λογαριασμών, χωρίς όμως να μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΕΛΤΑ στις διανομές τραπεζικών λογαριασμών (λόγω ΦΠΑ από τον οποίο εξαιρείται ο ΕΛΤΑ και οι τράπεζες δεν μπορούν να τον συμψηφίσουν).

Στο μέτωπο τώρα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, φέτος θα ολοκληρωθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 10 MW στον Αλμυρό Βόλου, διπλασιάζοντας τη συνολική ισχύ και κλείνοντας τον κύκλο των σχετικών επενδύσεων στον τομέα αυτό μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, αν διατηρηθούν τα τρέχοντα τιμολόγια, η επένδυση της Quest Holdings θα οδηγεί σε θετική αποδοτικότητα των επενδεδυμένων κεφαλαίων, η οποία όμως θα είναι χαμηλότερη από αυτή που αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά περιορίστηκε λόγω των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Τέλος, η Quest Holdings διαθέτει άδειες αιολικών πάρκων, όπου οι επεκτάσεις έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Αποφάσεις Γ.Σ.

H χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος και τη μη επιστροφή κεφαλαίου, με τη διοίκηση της εισηγμένης να δικαιολογεί την απόφασή της λέγοντας πως «πιστεύουμε πως αν τα κεφάλαια επενδυθούν από την εταιρεία θα αποδώσουν περισσότερο απ' ότι αν τα επένδυαν μόνοι τους οι μέτοχοι».

Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου κατά δύο άτομα, με την προσθήκη δύο πολύ γνωστών παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου: Του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολου Ταμβακάκη και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Forthnet κ. Παντελή Τζωρτζάκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v