Στη Euromedica το management του νέου σχήματος

Το management του νέου σχήματος που θα δημιουργήσει από κοινού με το στρατηγικό επενδυτή που θα εισφέρει 100 εκατ. ευρώ στον όμιλο θα ασκεί η Euromedica, η οποία θα συμμετάσχει στην υπό ίδρυση εταιρία με ποσοστό 50%.

Στη Euromedica το management του νέου σχήματος
Η διοίκηση της Euromedica, σε απάντηση διευκρινιστικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι στη νέα υπό ίδρυση εταιρία θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%, ενώ βάσει της συμφωνίας θα έχει το δικαίωμα να ορίζει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας και ως εκ τούτου να ασκεί το management.

Επιπλέον, ενημερώνει ότι στη συμφωνία μετόχων δεν έχει καθοριστεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών. Ωστόσο, κοινή επιθυμία αλλά και πρόθεση όλων των εμπλεκομένων μερών είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.

Σε ότι αφορά τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη σημειώνεται ότι σε επίπεδο ομίλου η Καθαρή Θέση αναμένεται να επηρεαστεί ισόποσα και ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής της Euromedica στη νέα εταιρεία. Οι επιπτώσεις σε λοιπά βασικά μεγέθη τόσο σε επίπεδο ομίλου, όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί καθώς εξαρτώνται από το υπό διαμόρφωση business plan που εκπονείται.

Ωστόσο, η διοίκηση της εισηγμένης τονίζει ότι με την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες σε χρηματοοικονομικό επίπεδο. Το νέο αυτό σχήμα θα έχει τόσο την ευελιξία όσο και τη δυνατότητα να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης καθώς αυτές τόσο πολλαπλασιάζονται όσο και διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υφιστάμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v