Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη ΑΕΓΑ: Άνοιγμα στο retail

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση που διοργάνωσε για το δίκτυο πωλήσεων, ανακοίνωσε ότι η ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α γυρίζει σελίδα, αναμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται καινοτομεί, αναπτύσσεται.

Ευρώπη ΑΕΓΑ: Άνοιγμα στο retail

Μετά τους μεγάλους Εμπορικούς & Βιομηχανικούς κινδύνους με τους οποίους καθιερώθηκε στην ασφαλιστική αγορά, η ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η Εθνική Ασφαλιστική, χαράσσει νέα στρατηγική, επιχειρώντας άνοιγμα στο retail, σε τομείς όπως οι Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, κατοικίας, επιχειρήσεων, φωτοβολταϊκών έργων, επαγγελματικής αστικής ευθύνης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση που διοργάνωσε για το δίκτυο πωλήσεων, ανακοίνωσε ότι η ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α γυρίζει σελίδα, αναμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται καινοτομεί, αναπτύσσεται.

Ειδικότερα, η εταιρία αποφάσισε να διευρύνει τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες ιδρύοντας τμήμα εξειδικευμένων κινδύνων "specialty lines" το οποίο θα επανδρωθεί με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς.

Επίσης, με σκοπό να ανταποκριθεί στους νέους στόχους της, η εταιρία ήδη υλοποιεί πλάνο επενδύσεων με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών της και των μηχανογραφικών της συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας της, την αλλαγή του εταιρικού της εντύπου, την καθιέρωση νέων, σύγχρονων, περισσότερο ευέλικτων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενω μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί και η ψηφιοποίησή της.

Ο κ. Μακρόπουλος, απευθυνόμενος σε περισσότερους από 250 συνεργάτες της εταιρείας, υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρώπη ΑΕΓΑ θα παραμείνει μια ασφαλιστική «μπουτίκ», διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν στην συνείδηση των ασφαλισμένων της εκτός από το μέγεθος της, το οποίο διευρύνεται δυναμικά.

Διευκρίνισε ειδικότερα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στη φερεγγυότητα, να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να σέβεται τον πελάτη, να αποζημιώνει άμεσα, να χαίρει της στήριξης διεθνών Αντασφαλιστικών Οίκων αξιολογημένων με rate A και να δηλώνει ότι «η ώρα της αποζημίωσης επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της».

Τόνισε επίσης ότι, βασική προϋπόθεση της ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α για την ανάπτυξη του κλάδου Αυτοκινήτων είναι η ορθή τιμολόγηση στις προσφερόμενες καλύψεις διασφαλίζοντας την σωστή αποθεματοποίηση και φερεγγυότητά της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός πωλήσεων, ο οποίος έχει διάρκεια δέκα μηνών, αρχίζει από την 1η Ιουνίου 2013 και λήγει στις 31 Μαρτίου του 2014 και ως έπαθλο για τους νικητές προβλέπει ένα ταξίδι στο Baden – Baden, ενώ βράβευθηκαν οι πιο παραγωγικοί και πιστοί συνεργάτες της εταιρείας.

Αναλύοντας τις επιδόσεις της εταιρίας για το 2013, ο κ. Μακρόπουλος ανακοίνωσε ότι στο Α΄ τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε αύξηση παραγωγής 46%, βελτίωσε τις επενδύσεις της κατά 4,86%, υπερκάλυψε τα αποθέματά της κατά 156%, ενίσχυσε το δείκτη περιθωρίου φερεγγυότητας κατά 38,04%, ενώ παρα της αρνητικές οικονομικές συγκυρίες αύξησε και τα πρό φόρων κέρδη της κατά 202,77%.

Σημειώνεται ότι στη δεξίωση της Ευρώπη ΑΕΓΑ, χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η οποία υπογράμμισε ότι η ασφαλιστική αγορά πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρώπη ΑΕΓΑ που καταφέρνει και αναπτύσσεται παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες.

Ο κ. Ανδρέας Βασιλείου, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ζήτησε από τους συνεργάτες της εταιρείας να τη στηρίξουν στη νέα της προσπάθεια, μιλώντας με πολύ θερμά λόγια τόσο στον ίδιο τον κ. Μακρόπουλο, όσο και στην Ευρώπη ΑΕΓΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v