Euromedica: Είσοδος στρατηγικού με 100 εκατ. ευρώ

Την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στον όμιλο με την εισφορά 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά ανακοίνωσε η διοίκηση της Euromedica. Η συμφωνία προβλέπει την απόσχιση του κλάδου διαγνωστικών της Euromedica και την εισφορά του σε νέο σχήμα.

Euromedica: Είσοδος στρατηγικού με 100 εκατ. ευρώ
Το διοικητικό συμβούλιο της Euromedica ανακοινώνει ότι επετεύχθη συμφωνία με εκπρόσωπο στρατηγικών επενδυτών για την είσοδό τους στον όμιλό της, η οποία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εμπλεκόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση κοινής εταιρίας, στην οποία η Euromedica θα εισφέρει μια σειρά περιουσιακά της στοιχεία (διαγνωστικά κέντρα), ενώ οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα παρέχει ευρεία γκάμα υπηρεσιών υγείας, στο πλαίσιο της παροχής των οποίων η τεχνογνωσία της Euromedica αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα assets.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός υλοποίησης της ως άνω συμφωνίας προβλέπει την απόσχιση του κλάδου διαγνωστικών της Euromedica και την εισφορά του στο νέο σχήμα.

Η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή στη Euromedica ΑΕΠΙΥ και οι επιτυγχανόμενες συνέργειες θα επιτρέψουν τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης του ομίλου, καθώς θα οδηγήσουν σε καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ίδιας και του ομίλου -στον τομέα τόσο των διαγνωστικών, όσο και των κλινικών- λόγω της ρευστότητας που θα αντληθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στον τομέα υγείας στη χώρα τα τελευταία χρόνια κι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης προς τον όμιλο αλλά και στις προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Είναι μια κίνηση η οποία αναμένεται να δώσει νέα πνοή στη Euromedica και να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού και τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v