Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Στο στόχαστρο εταιρείες σε Αν. Ευρώπη

Το ενδεχόμενο εξαγοράς συναφών εταιρειών στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης εξετάζει ο όμιλος Σαράντη στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης. Στο στόχαστρο βρίσκονται αυτές που διαθέτουν αναγνωρίσιμα και επώνυμα προϊόντα στις κατηγορίες των καλλυντικών ευρείας διανομής και των προϊόντων οικιακής χρήσης.

Σαράντης: Στο στόχαστρο εταιρείες σε Αν. Ευρώπη
Το ενδεχόμενο εξαγοράς συναφών εταιρειών στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης εξετάζει ο όμιλος Σαράντη στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης.

Ήδη ο όμιλος, αναθέτοντας την έρευνα σε ειδικό συνεργάτη, βολιδοσκοπεί τις πιθανότητες εξαγορών στην αγορά της Πολωνίας αλλά και στις περιοχές της Τουρκίας και της Ουκρανίας, όπου λειτουργούν και οι νεότερες θυγατρικές του.

Στο στόχαστρο βρίσκονται εταιρείες που διαθέτουν αναγνωρίσιμα και επώνυμα προϊόντα στις κατηγορίες των καλλυντικών ευρείας διανομής και των προϊόντων οικιακής χρήσης, οι οποίες θα προσθέσουν άμεσα μερίδια αγοράς στην τοπική δραστηριότητα του ομίλου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου Σαράντη, οι συγκεκριμένες κινήσεις εξαγορών οριοθετούνται χρονικά εντός του 2006, ωστόσο η κατάληξη και η οριστικοποίησή τους θα εξαρτηθεί από σειρά ελέγχων και διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι στο εξάμηνο του 2006 οι πωλήσεις του ομίλου στην Πολωνία ανήλθαν στα 20,71 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 22,07% έναντι του 2005, ενώ οι πωλήσεις στην αγορά της Τουρκίας διαμορφώθηκαν στα 1,68 εκατ. ευρώ και στην Ουκρανία στα 0,17 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό του ομίλου, παραμένει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης μειοψηφικού ποσοστού (δεν θα ξεπερνά το 15%) της τουρκικής θυγατρικής σε τοπικό στρατηγικό επενδυτή.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v