Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Αναβαθμίζει το outlook η Moodys σε "σταθερό"

Περιμένουμε ότι το πρόσφατα βελτιωθέν προφίλ ρευστότητας θα διατηρηθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εκτέλεσης του business plan, τονίζει ο οίκος για τον ΟΤΕ.

OTE: Αναβαθμίζει το outlook η Moodys σε σταθερό

Σε "σταθερό" από "αρνητικό" αναβάθμισε ο οίκος Moody's το outlook της αξιολόγησης του ΟΤΕ. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa1 για τους τίτλους του οργανισμού. 

Όπως αναφέρει ο Carlos Winzer, αντιπρόεδρος της Moody's και αρμόδιος αναλυτής για τον ΟΤΕ, "αλλάξαμε το outlook στην αξιολόγηση του ΟΤΕ σε σταθερό επειδή περιμένουμε ότι το πρόσφατα βελτιωθέν προφίλ ρευστότητας θα διατηρηθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εκτέλεσης του business plan". 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η διοίκηση του οργανισμού έχει βελτιώσει τη ρευστότητα και τις δυνατότητες απομόχλευσης, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πωλήσεων ενεργητικού. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση έχουν δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό "μαξιλάρι" ύψους 1,4 δισ. ευρώ που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών, καλύτπτει τις κεφαλαιακές ανάγκες του οργανισμού πλέον των επόμενων 24 μηνών.

  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v