Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nutriart: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης στηρίζει η Nutriart την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης για την έξοδο των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Nutriart: Ενέργειες για άρση επιτήρησης
Την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης, μέσω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, επιδιώκει η εταιρία Nutriart με στόχο την έξοδο των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επειδή η εταιρία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά την χρήση του 2010, κατ' εφαρμογή του σχετικού άρθρου 3.1.2.4.(1)(α) του Κανονισμού Χ.Α., γεγονός που συνέχιζε να υφίσταται κατά τις χρήσεις 2011, 2012 αλλά και στην τρέχουσα.

Δυνάμει της από 02.08.2011 Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της Tinola Holdings S.A. όπως προσφάτως τροποποιήθηκε με την από 23.01.2013 Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη συμφωνήθηκε η παροχή επιπλέον χρηματοδότησης προς την εταιρία ύψους 18 εκατ., εκ των οποίων τα 13 εκατ. αντιστοιχούν στο βασικό μέτοχο Tinola Ηoldings και τα 5 εκατ. στις πιστώτριες τράπεζες και η οποία έχει υλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, η ως άνω Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη στη Συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων των δανειστριών της εταιρίας σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.

Η υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει σειρά ενεργειών (υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων και κοινών, σύνταξη και έγκριση ενημερωτικού δελτίου κ.λπ.), οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα ποσά της χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στην εταιρία να ενισχύσει την οικονομική της θέση, ενώ με την ολοκλήρωση των ενεργειών της αναδιάρθρωσης θα καταστεί δυνατή η έξοδος των μετοχών της από την Κατηγορία Επιτήρησης στην οποία τώρα υπάγονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v