Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 8,44 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΠΑΠ

Κατά 3,8 φορές υπερκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής η προσφορά για τον ΟΠΑΠ, με την τιμή διάθεσης της μετοχής να ορίζεται στα 8,44 ευρώ μετά τη διαδικασία του book building, ελάχιστα χαμηλότερα δηλαδή από το ”κλείσιμο” της Παρασκευής στα 8,60 ευρώ.

Στα 8,44 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΠΑΠ
Στα 8,44 ευρώ ορίστηκε η τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΠΑΠ, μετά τη διαδικασία του book building, η προσφορά για το 18,9% των μετοχών του οποίου, υπερκαλύφθηκε κατά 3,8 φορές.

Το 70% της προσφοράς καλύφθηκε από ξένους θεσμικούς επενδυτές και το υπόλοιπο 30% μοιράστηκε σε εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες. Για τους επενδυτές που ενεγράφησαν με προμέτοχα η τιμή ορίστηκε στα 8,02 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού έλαβαν μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση στην τιμή των 7,60 ευρώ. Συνολικά, στην εγχώρια αγορά σημειώθηκαν περί τις 10.000 εγγραφές.

Οι μη θεσμικοί επενδυτές της δημόσιας εγγραφής και της ιδιωτικής τοποθέτησης, θα λάβουν από το ελληνικό Δημόσιο μια δωρεάν μετοχή για κάθε δέκα μετοχές που θα διακρατήσουν για την περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των μετοχών στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, με μέγιστο αριθμό διακοσίων δωρεάν μετοχών ανά επενδυτή.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής για τον Οργανισμό, η συμμετοχή του Δημοσίου που ανερχόταν σε 92,58%, περιορίστηκε σε 75,67%.

Διευκρινίζεται, ότι πωλητές του 18,9% του Οργανισμού είναι το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΚΑ, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης για μετατροπή ευρωπρομετόχων και προμετόχων 2001 - 2004, αξίας 164,2 εκατ. ευρώ, η απόδοση μετοχών ή μετρητών στους κομιστές τους θα ανέλθει στο 72,2% της ζήτησης τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v