Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στο στόχαστρο μη συστημικές τράπεζες

Σε πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση η επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα. Διεκδικεί ρόλο στην απορρόφηση μη συστημικών τραπεζών. Ανάκαμψη της οικονομίας το 2014. Τι ειπώθηκε στο conference call.

Eurobank: Στο στόχαστρο μη συστημικές τράπεζες

Αμεσος στόχος της Εurobank είναι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απορρόφηση των μη συστημικών τραπεζών και αμέσως μετά να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο επιστροφής στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Μιχάλης Κολακίδης, ενώ υπογράμμισε ότι η τράπεζα έχασε σημαντικές ευκαιρίες απόκτησης τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων καθώς βρίσκονταν σε φάση συγχώνευσης με την Εθνική τράπεζα:Όταν αποφασιστεί και επίσημα η αναστροφή της συγχώνευσης με την Εθνική, τότε θα δούμε τις μη συστημικές τράπεζες», ανέφερε.

Οσον αφορά την κατάσταση της θυγατρικής στην Κύπρο, ο κ. Κολακίδης υπογράμμισε ότι η θυγατρική της Εurobank είναι απολύτως υγιής, κυρίως στο δανειακό της χαρτοφυλάκιο, όπως εξάλλου απέδειξαν και τα στοιχεία της Pimco, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις βρίσκεται στο 50% και υπάρχουν εγγυήσεις 700 εκατ. ευρώ για τα δάνεια που έχει χορηγήσει. «Η παρουσία της Εurobank στην Κύπρο είναι δυνατή και με ισχυρή ανταγωνιστική θέση».

Σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι παρά τη βαθιά ύφεση υπάρχει βελτίωση των πρόδρομων δεικτών αλλά και της εμπιστοσύνης και εκτίμησε ότι το 2014 θα δούμε το τέλος της ύφεσης και ενδεχομένως οριακούς θετικούς ρυθμούς στο ΑΕΠ της χώρας.

Τέλος για τις καταθέσεις είπε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους επέστρεψαν στην Eurobank καταθέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ποσό που το χαρακτήρισε μεγαλύτερο από το «φυσικό μερίδιο» της τράπεζας στο συγκεκριμένο τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v