Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι απαντά για τη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ

Σε διευκρινίσεις, με αφορμή την πρόσφατη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ σε σχέση με το μηνιαίο τέλος που ο ΟΤΕ εφαρμόζει για την υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός.

ΟΤΕ: Τι απαντά για τη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ
Σε διευκρινίσεις, με αφορμή την πρόσφατη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ σε σχέση με το μηνιαίο τέλος που ο ΟΤΕ εφαρμόζει για την υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ διευκρινίζει τα εξής:

1) Η φραγή εξερχομένων κλήσεων είναι ήδη διαθέσιμη χωρίς κόστος στο καταναλωτικό κοινό μέσω των σύγχρονων τηλεφωνικών συσκευών, οι οποίες και είναι ευρέως διαδεδομένες στην αγορά. Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει περαιτέρω και συγκεκριμένους αριθμούς προς τους οποίους ισχύει η φραγή, γεγονός που δεν συμβαίνει στην εξειδικευμένη υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων που προσφέρει ο ΟΤΕ.

2) Πέραν της παραπάνω ευρέως διαδεδομένης δυνατότητας, ο ΟΤΕ παρέχει μια επιπλέον υπηρεσία φραγής ”προστιθέμενης αξίας” για τη μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνδρομητών του. Η υπηρεσία αυτή, η οποία έχει επιπρόσθετες, εξειδικευμένες λειτουργίες, βασίζεται στις τεχνικές δυνατότητες των κέντρων του ΟΤΕ και απαιτεί μεγάλες επενδύσεις αλλά και διαχειριστικό κόστος. Η χρέωση για την υπηρεσία αυτή είναι απολύτως εύλογη και συγκρίσιμη με την χρέωση για την υπηρεσία αυτή που υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

3) Η προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ, συγχέει τις υποχρεώσεις καθολικής υπηρεσίας, τις οποίες ο ΟΤΕ τηρούσε με συνέπεια πριν καν του επιβληθούν, με υπηρεσίες / διευκολύνσεις προστιθέμενης αξίας τις οποίες έχει δικαίωμα να χρεώνει, κατά τρόπο νόμιμο, ικανοποιώντας ιδιαίτερες ανάγκες προστασίας των συνδρομητών του από φαινόμενα απάτης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προφανώς χωρίς ιδιαίτερη μελέτη των επιπτώσεων της και υπό το σύνδρομο της αδιάκριτης παροχής δωρεάν υπηρεσιών από τον ΟΤΕ. Η ΕΕΤΤ υποχρεώνει έτσι τον ΟΤΕ να μην προσφέρει στους καταναλωτές του διακριτές υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες τους, στερώντας του τη δυνατότητα εμπορικής ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών.

4) Ο ΟΤΕ δηλώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω αυτής της απόφασης της ΕΕΤΤ, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας, ενώ η υπέρογκη δαπάνη για τη δωρεάν εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών με εξειδικευμένες υπηρεσίες, που δεν είναι απαραίτητες σε όλους, θα επιβαρύνει το σύνολο των καταναλωτών και όχι μόνο εκείνους που την επιθυμούν και θέλουν να την αγοράσουν!

5) Ο ΟΤΕ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται όλων των νομίμων δικαιωμάτων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v