Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Καλοί οιωνοί και για το Q2

Η Folli Follie αύξησε τζίρο και κέρδη το α' τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τρίμηνο είναι παραδοσιακά αδύναμο. Αρχίζει να αποδίδει ο τομέας του ταξιδιωτικού εμπορίου. Τι είπε ο κ. Κουτσολιούτσος στους αναλυτές.

Folli Follie: Καλοί οιωνοί και για το Q2

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία των εργασιών του και πέραν του α' τριμήνου 2013 διατύπωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα ήδη δημοσιευμένα αποτελέσματα των πρώτων μηνών του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, παρά το γεγονός ότι το α' τρίμηνο της χρονιάς αποτελεί το παραδοσιακά αδύναμο του ομίλου, επιτεύχθηκε αύξηση τζίρου κατά 7,4% και κερδών κατά 37,2%. Τα μεγέθη δε αυτά δεν είχαν την εύνοια των συναλλαγματικών διαφορών (που είχαν καταγραφεί το περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο). Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο κ. Κουτσολιούτσος σημείωσε ότι υπάρχει θετική επίδραση σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στη διεθνή. Σημείωσε δε ότι ο τομέας του ταξιδιωτικού εμπορίου αρχίζει να αποδίδει όσο αυξάνει η τουριστική κίνηση, η οποία εμφανίζει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης.

Η διοίκηση του ομίλου επισήμανε τη θετική εξέλιξη στις ταμειακές ροές, οι οποίες αν και αρνητικές (-6,6 εκατ.ευρώ στο α' τρίμηνο του 2013) είναι βελτιωμένες έναντι των -15 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Επίσης υπογράμμισε ότι μετά την ολοκλήρωση του deal με την Dufry θα ωφεληθεί σε επίπεδο ταμειακών ροών αφού θα απασχολεί λιγότερα κεφάλαια (κατά 20-25%). Τέλος υπογράμμισε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Dufry ο όμιλος θα ανακοινώσει τις προβλέψεις για το σύνολο του 2013, αποτυπώνοντας τη νέα εικόνα των δραστηριοτήτων του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v