Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Καλύτερη η εικόνα στην Κύπρο

Πτώση ζήτησης στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Κύπρο το α' τρίμηνο για τον Φουρλή. Απομακρύνεται το "κακό σενάριο" για την Κύπρο. Τι δήλωσε ο CEO του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη.

Φουρλής: Καλύτερη η εικόνα στην Κύπρο
Τις πιέσεις από την πτώση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά αλλά και σε Ρουμανία, Κύπρο, καταγράφει στο α' τρίμηνο του 2013 ο όμιλος Φουρλή. Σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών, στην εσωτερική αγορά συνεχίζει να κερδίζει μερίδια, ενώ το «κακό σενάριο» που είχε σχηματίσει για την Κύπρο φαίνεται να απομακρύνεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου κ. Απ. Πεταλά, κατά την εκδήλωση της κρίσης στην Κύπρο, η εταιρία είχε σχηματίσει πρόβλεψη για μείωση πωλήσεων της τάξης του 25%-30% σε ετήσια βάση. «Το επόμενο διάστημα ωστόσο η κατάσταση ισορρόπησε και η αρχική εκτίμηση δείχνει να απομακρύνεται». Το ΙΚΕΑ Βουλγαρίας κινείται εντός στόχων, ενώ η Ρουμανία παραμένει μια αγορά σε ύφεση αλλά με ικανοποιητική απόδοση γα τον όμιλο. Η δε Τουρκία τρέχει με ρυθμούς αύξησης πωλήσεων κατά 20%.

Σύμφωνα με τον κ.Πεταλά εντός του 2013, αναμένονται περιορισμένες επενδύσεις της τάξης των 13-15 εκατ. ευρώ, στις οποίες ωστόσο περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέων pick up points της ΙΚΕΑ. Συγκεκριμένα, ο όμιλος μετά την πιλοτική λειτουργία της προϊοντικής έκθεσης της ΙΚΕΑ στη Ρόδο όπου γίνεται παραγγελιοληψία, να επεκτείνει το συγκεκριμένο μοντέλο και σε άλλα περιφερειακά σημεία, προσθέτοντας 3-4 σημεία έως το τέλος του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v