Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αναζητά τουλάχιστον 200 εκατ. από retail

Πώς θα βρει άλλα 370 εκατ. ευρώ. Οι προεγγραφές για αδιάθετες από μεγάλα «πορτοφόλια» και ο στόχος να συγκεντρωθούν 270 εκατ. από το retail.

ΕΤΕ: Αναζητά τουλάχιστον 200 εκατ. από retail

Όπως έγραψε πρόσφατα το Euro2day.gr, η Εθνική είναι κοντά στην εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ χάρη στις δεσμεύσεις κεφαλαίων σε ειδικό λογαριασμό από 400 και πλέον επιχειρηματίες και κυνηγά πλέον τον στόχο του 1,17 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για συνέχιση της πολυμετοχικότητας, που έχει χαράξει η διοίκησή της, κρίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 370 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για να επιτευχθεί η κάλυψη από ιδιώτες του 12% της ΑΜΚ θα πρέπει να προέλθει από μικροεπενδυτές.

Η Εθνική διαθέτει, ιστορικά, τεράστια βάση μικρομετόχων, η οποία αυξήθηκε σημαντικά μετά την έκδοση νέων μετοχών που δόθηκαν ως αντάλλαγμα σε μετόχους της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι από τη «δεξαμενή» του retail να συγκεντρωθούν περίπου 270 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, εφόσον η συμμετοχή των μικροεπενδυτών αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ, η Εθνική θα έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι θα πιάσει και τον στόχο του 1,17 δισ. ευρώ.

Και αυτό γιατί θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια από τους επιχειρηματίες που προεγγράφονται για τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια τεράστια βάση 400 και πλέον επιχειρηματιών, η άντληση πρόσθετων κεφαλαίων μπορεί να γίνει χωρίς να διαταραχθεί η στόχευση για διατήρηση της πολυμετοχικότητας.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v