Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αισιοδοξία για το ομολογιακό δάνειο

Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής έδρας της εταιρίας εκτός Ελλάδας, τόνισε η διοίκηση της Intralot μιλώντας στην τακτική ΓΣ των μετόχων. Τι λέει για τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και το guidance για το 2013. Δυσφορία μετόχων για το μέρισμα.

Intralot: Αισιοδοξία για το ομολογιακό δάνειο

Την αισιοδοξία του για την ομολογιακή έκδοση που σχεδιάζεται μέσα στον Ιούνιο και θα στηρίξει τη χρηματοδότηση της Intralot για τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, κ. Κωσταντίνος Αντωνόπουλος, στα πλαίσια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, το management της Intralot ανέφερε:

- Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής έδρας της εταιρίας εκτός Ελλάδας

- Για τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, αναθέτουσα αρχή είναι ο ΟΠΑΠ αλλά εκτιμούμε ότι λόγω των χρονικών ορίων θα καταλήξει.

- Δεν δίνουμε guidance για το 2013. Ωστόσο, νομίζουμε ότι στο υπόλοιπο της χρήσης θα ακολουθηθούν τα βήματα του α΄ τριμήνου. Επίσης, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στο τέλος του 2012 κυμαινόταν στα 15 δισ. ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι πως μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπάρχει η δυνατότητα μέσου ετήσιου τζίρου 1,5 δισ. ευρώ χωρίς την ανάγκη υλοποίησης νέων επενδύσεων.

- Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,0026 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός το οποίο προκάλεσε δυσφορία σε μέρος των μετόχων μειοψηφίας.

 

Τι είπε ο Κ. Αντωνόπουλος 

"Η INTRALOT έχει κατορθώσει να εδραιώσει την παρουσία της διεθνώς ως η ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, έχοντας υιοθετήσει ένα ανθεκτικό και ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο προσαρμόζεται στα διαφορετικά περιβάλλοντα των χωρών όπου δραστηριοποιείται, και βασιζόμενη στην εκτενή λειτουργική τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσα από την επιτυχημένη υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει σε όλον τον κόσμο. Πλέον εστιάζουμε τις προσπάθειες μας στην οργανική ανάπτυξη των υφιστάμενων έργων της εταιρείας και την επιλεκτική επέκταση της σε γεωγραφικές περιοχές και σε τομείς του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών που συνάδουν με τους στόχους που έχουμε θέσει. Τα θετικά ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2012 και του Α' τριμήνου του 2013 αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, όσον αφορά στην υλοποίηση της στρατηγικής μας", δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Αντωνόπουλος προσέθεσε: "Παρακολουθούμε στενά όλες τις επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς, δίνοντας έμφαση στις συνέργιες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και την νομιμοποίηση των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παραχωρήσεις αποκλειστικών αδειών, καθώς και την απελευθέρωση της αγοράς στην Ευρώπη και τη νομιμοποίηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ασία. Τα επόμενα χρόνια, η INTRALOT θα διατηρήσει την ηγέτιδα θέση της, όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων, συνεχίζοντας να καθορίζει τις τάσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, η INTRALOT θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική της θέση δίνοντας έμφαση στη συνέχιση της βελτίωσης των ταμειακών ροών και της οικονομικής απόδοσης όλων των υφιστάμενων έργων."

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v