Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος:Νέα αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για την επέκταση της δραστηριότητας στην προμήθεια ηλεκτρικού προς τελικούς καταναλωτές. Το τελευταίο δωδεκάμηνο, στην προμήθεια δραστηριοποιείται μικρός αριθμός εταιρειών.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Μυτιληναίος:Νέα αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού

Αίτηση για τη χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε στη ΡΑΕ η θυγατρική της Protergia, Protergia Θυγατρική Αγίου Νικολάου (εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίου).

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, αποτελεί συνέχιση της προετοιμασίας για την επέκταση της δραστηριότητας στην προμήθεια ηλεκτρικού προς τελικούς καταναλωτές.

Η εταιρία ήδη διαθέτει μία άδεια προμήθειας στο όνομα της Protergia με ισχύ 310 ΜW, ενώ η δεύτερη αίτση αφορά επιπλέον ποσότητα 500 MW.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο χρόνος που θα ξεκινήσει η δραστηριότητα αυτή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά. Κυρίως, μάλιστα, από τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού (ΝΟΜΕ), το οποίο θα επιτρέπει σε προμηθευτές να αποκτούν πρόσβαση μέσω δημοπρασιών, σε ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας με ανταγωνιστικές τιμές.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο, στην προμήθεια δραστηριοποιείται μικρός αριθμός εταιρειών, με μερίδιο της αγοράς κάτω του 3%. Όπως αναφέρουν παράγοντες, η δραστηριοποίηση στον συγκεκριμένο τομέα, με βάση και όσα συνέβησαν με τις εταιρείες Energa και Hellas Power, προϋποθέτει συνθήκες λειτουργίας της αγοράς χωρίς στρεβλώσεις και με τιμές σε όλες τις φάσεις παραγωγής και διακίνησης που θα αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v