Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο Δ.Σ. για την Ελληνικά Χρηματιστήρια

Ο κ. Ν. Καραμούζης (Eurobank) και ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος (πρόεδρος της Chipita) πήραν τις θέσεις των Χ. Κακλαμάνη και Α. Χρόνη, ως εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου στο Δ.Σ. της Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Νέο Δ.Σ. για την Ελληνικά Χρηματιστήρια
Συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, όπου τις θέσεις των αποχωρούντων εκπροσώπων του βασικού μετόχου (ελληνικού δημοσίου) κ. Χρήστου Κακλαμάνη και κ. Αγγελου Χρόνη κατέλαβαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Α.Ε., κ. Νίκος Καραμούζης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chipita, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Επίσης, τη θέση του υποδιοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Χρήστου Καζαντζή κατέλαβε ο έτερος υποδιοικητής της ίδιας τράπεζας, κ. Αντώνης Χασιώτης.

Με την κίνηση αυτή εκ μέρους του βασικού μετόχου δίδεται το μήνυμα ότι μετουσιώνεται συνεχώς σε πράξη η λειτουργία του Ομίλου ΕΧΑΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η οποία και θα ολοκληρωθεί με την πλήρη ιδιωτικοποίησή της ΕΧΑΕ, εντός του 2002, με τη διάθεση του 33,4% της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε επιλεγμένους επενδυτές.

Οπως είναι γνωστό, η ΕΧΑΕ πρόσφατα ολοκλήρωσε τη χρηματοοικονομική της αναδιάρθρωση με τη μεταφορά των μετόχων των θυγατρικών εταιριών στην ΕΧΑΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων και η δημιουργία κεντρικού αντισυμβαλλόμενου για το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Παναγιώτης Αλεξάκης, πρόεδρος

Απόστολος Ταμβακάκης, αντιπρόεδρος

Μαρίνος Γιαννόπουλος, μέλος

Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μέλος

Νίκος Καραμούζης, μέλος

Γκίκας Μάναλης, μέλος

Αλέξης Πιλάβιος, μέλος

Αναστάσιος Σταματόπουλος, μέλος

Αντώνης Χασιώτης, μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v