Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αυξημένα κατά 24% τα κέρδη εξαμήνου

Αυξημένα κατά 24% ήταν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανήλθαν στα 175 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2006. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση των ΕΛΠΕ ανακοινώθηκε η καταβολή προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006, το οποίο θα εκταμιευτεί τον Οκτώβριο.

ΕΛΠΕ: Αυξημένα κατά 24% τα κέρδη εξαμήνου
Αυξημένα κατά 24% ήταν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανήλθαν σε 175 εκατ. στο α’ εξάμηνο του 2006.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 43%, στα 4,104 δισ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 6%, στα 330 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 255 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21%.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση των ΕΛΠΕ ανακοινώθηκε η καταβολή προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006, το οποίο θα εκταμιευτεί τον Οκτώβριο.

Σημαντική βελτίωση στη λειτουργία της Διύλισης καθώς και των δραστηριοτήτων του εξωτερικού προσαυξάνοντας τα αποτελέσματα κατά 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Στα πλαίσια αυτά τα συγκρίσιμα κέρδη ΕΒΙΤ (δηλ. εξαιρώντας την επίπτωση των ανοδικών τιμών αργού και προϊόντων) του εξαμήνου παρουσιάζουν αύξηση 39% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα, λιγότερο ευνοϊκό από πέρυσι ήταν το περιβάλλον διύλισης. Παρά την διατήρηση των ψηλών τιμών αργού, τα μέσα περιθώρια διύλισης παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα με εξαίρεση τα περιθώρια Β’ Τριμήνου για σύνθετα διυλιστήρια.

Σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2005, παρατηρήθηκε αύξηση στη ζήτηση προϊόντων βενζινών και πετρελαίου κίνησης στην εγχώρια αγορά, ενώ θετική επίδραση στα αποτελέσματα είχε η εξέλιξη της ισοτιμίας δολαρίου/ ευρώ.

(*) Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για τα αποτελέσματα εξαμήνου στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Χ.Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v