Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Αύξηση 417% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Αύξηση 417% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της Γερμανός για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα οποία ανήλθαν στα 143 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 538,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 25,4% σε σχέση με το 2005.

Γερμανός: Αύξηση 417% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου
Ανοδικά κινήθηκε το σύνολο των οικονομικών μεγεθών του ομίλου εταιριών Γερμανός κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 538,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 25,4% σε σχέση με το 2005, γεγονός που αποδίδεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της βασικής δραστηριότητας του ομίλου –της λιανικής- σημείωσαν αύξηση κατά 12,9% και ανήλθαν στα 284,2 εκατ. ευρώ από 251,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2005.

Με σημαντικά ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και οι πωλήσεις του δικτύου διανομής καταναλωτικών προϊόντων (χονδρεμπορική δραστηριότητα), με τα έσοδα της κατηγορίας αυτής να ανέρχονται στα 214,9 εκατ. ευρώ (+ 42%).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην κατηγορία των εσόδων αυτών συμμετέχουν και οι δραστηριότητες στις χώρες εκτός Ελλάδος, με κύρια πηγή εσόδων την αγορά της Ρουμανίας. Τέλος, οι πωλήσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας ανήλθαν στα 35,5 εκατ. ευρώ από 23,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά στη συμμετοχή των θυγατρικών του εξωτερικού στις ενοποιημένες πωλήσεις, ανήλθε στο 30% από 25,8% το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται ακόμα η ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων στις χώρες αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 43,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 5,2%.

Αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων, ανήλθαν στα 159,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 376%, γεγονός που οφείλεται στα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής της εταιρίας στην εταιρία ΚΑΕ, καθώς και στην κεφαλαιακή υπεραξία που προέκυψε από την πώληση της συμμετοχής στην εταιρία Silkway (Ουζμπεκιστάν) κατά το α’ τρίμηνο του 2006.

Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη μετά φόρων, αυτά ανήλθαν στα 143 εκατ. ευρώ (+417%), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,75 ευρώ από 0,34 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γερμανός, δήλωσε: ”Τα οικονοµικά αποτελέσµατα επιβεβαιώνουν τις επιλογές µας σε όλους τους τοµείς δραστηριοποίησης της Γερμανός. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύουν τις θετικές προοπτικές της εταιρίας. Παράλληλα, ο ισχυρός ισολογισµός και ο χαμηλός τραπεζικός δανεισμός προσδίδουν στη Γερμανός τη δυναµική να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους της.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v