Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eνισχύει ποσοστό στη Λαϊκή Τράπεζα η Marfin

Ενισχύει τη συμμετοχή της στη Λαϊκή τράπεζα Κύπρου η Μarfin ύστερα από την αγορά μεγάλων πακέτων μετοχών της κυπριακής τράπεζας. Η MFG είχε αποκτήσει στις αρχές του έτους το 9,98% της Λαϊκής, μετά την αποχώρηση της HSBC.

Eνισχύει ποσοστό στη Λαϊκή Τράπεζα η Marfin
Ενισχύει το ποσοστό της στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου η Marfin Financial Group ύστερα από την αγορά 6.800.000 τίτλων της κυπριακής τράπεζας προς 2,73 κυπριακές λίρες ανά μετοχή, την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το site stockwatch, η MFG είχε αποκτήσει στις αρχές του έτους το 9,98% της Λαϊκής, μετά την αποχώρηση της HSBC. Η αρχική επένδυση της MFG στη Λαϊκή έγινε με κόστος £1,70 ανά μετοχή. Την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στις 2,76 κυπριακές λίρες με απώλεια ενός σεντ μονοπωλώντας το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ΧΑΚ.

Η επαλήθευση της μετακίνησης πακέτων μετοχών της Λαϊκής προς τη Marfin ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής στην τράπεζα στο 11,91% από 10,1% που ήταν προηγουμένως.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών κύκλων που παρακολουθούν την κίνηση της μετοχής, έγινε μεταφορά πακέτων μετοχών από δύο funds που έχουν σχέση με τον οίκο Laxey Partners και αγοραστής ήταν η MFG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v