Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Συμμετοχή και βράβευση στη Laval Virtual

Στη διεθνή έκθεση Laval Virtual που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και αφορά το τομέα της εικονικής πραγματικότητας, συμμετείχε η Ιntracom, η οποία απέσπασε και το βραβείο για το πιο πρωτοποριακό έργο.

Intracom: Συμμετοχή και βράβευση στη Laval Virtual
Η Intracom, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Laval Virtual (http://www.laval-virtual.org) στη Γαλλία (19-21 Ιουνίου 2002), που αποτελεί την σημαντικότερη εκδήλωση παγκοσμίως στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, Κοινοπραξία Ευρωπαϊκών εταιριών, Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων και Πολιτικών Φορέων, με επικεφαλής την Intracom, παρουσίασε το Information Society Technologies (IST) έργο ARCHEOGUIDE (http://archeoguide.intranet.gr), που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη συστήματος με τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας (mixed reality) για υποστήριξη νέων τρόπων περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στα πλαίσια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμό Laval Virtual Awards 2002. H συμμετοχή της Intracom διακρίθηκε ανάμεσα σε πλήθος πρωτοποριακών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας από όλο τον κόσμο, κατακτώντας:

1.Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής σαν το καλύτερο και πιο πρωτοποριακό έργο σε όλες τις κατηγορίες, για το οποίο διαγωνίστηκαν όλοι οι νικητές των δέκα κατηγοριών.

2. Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών εφαρμογών (μία από τις δέκα κατηγορίες του διαγωνισμού). Η επιλογή των νικητών έγινε ανάμεσα σε περισσότερους από 30 φιναλίστ από την Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ασία κλπ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v