Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Το ”ναυάγιο” με ΕΤΑΑ και η στάση της Marfin

Οριστικοποιήθηκε επίσημα η ρήξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Λαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), με στόχο τη συμμετοχή της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της Centrobanka, όπως αναφέρει το site Stockwatch.

Λαϊκή: Το ”ναυάγιο” με ΕΤΑΑ και η στάση της Marfin
Οριστικοποιήθηκε επίσημα η ρήξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Λαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), με στόχο τη συμμετοχή της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της Centrobanka, όπως αναφέρει το Stockwatch.

Η Λαϊκή Τράπεζα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ”πιστεύει ότι η συμμετοχή της ΕΤΑΑ στη Centrobanka θα προσθέσει αξία στην εξαγορά λόγω των εμπειριών της ΕΤΑΑ στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης”. Οκτώ μήνες μετά και αφού προηγήθηκε σειρά διαπραγματεύσεων από τις δύο πλευρές, ανακοινώθηκε η ματαίωση των σχεδίων.

Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στη Stockwatch ότι η συνεργασία ματαιώθηκε λόγω ενστάσεων που εγέρθησαν κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων και από τα δύο μέρη. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ακόμη πως στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα μετοχικής συμμετοχής της Marfin Bank στη Laiki a.d. (τέως Centrobanka).

Ο τελεσίδικος χωρισμός φέρνει στην επιφάνεια την υποστήριξη του μεγαλομετόχου του ομίλου της Λαϊκής, της Marfin Financial Group, για να προχωρήσει η αυτόνομη ανάπτυξη στην αγορά της Σερβίας.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής επισημαίνεται ότι ”ο Όμιλος, μετά τη ματαίωση της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο μετοχικό κεφάλαιο της Laiki Bank a.d., θα συνεχίσει αυτόνομα την πορεία του στη Σερβία και με την υποστήριξη του νέου μεγαλομετόχου του ομίλου, της Marfin Financial Group”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v