Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πληροφορίες για αγορές από ξένο διαχειριστή

Η έντονα ανοδική αντίδραση της μετοχής του ΟΠΑΠ αποδίδεται σε ενεργοποίηση εντολής αγοράς ξένου διαχειριστή. Σταδιακά, μετά τις 13:40 οι εντολές αγοράς στη μετοχή του Οργανισμού έγιναν όλο και πιο επίμονες, φθάνοντας σταδιακά προς τα 29,7 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πληροφορίες για αγορές από ξένο διαχειριστή
Η έντονα ανοδική αντίδραση της μετοχής του ΟΠΑΠ αποδίδεται σε ενεργοποίηση εντολής αγοράς ξένου διαχειριστή.

Σταδιακά, μετά τις 13:40 οι εντολές αγοράς στη μετοχή του Οργανισμού έγιναν όλο και πιο επίμονες, φθάνοντας σταδιακά προς τα 29,7 ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή πηγή, που διενεργεί από κοινού με άλλες ΑΧΕ ένα πρόγραμμα αγοράς ξένου διαχειριστή (που διαθέτει ήδη θέση στο Μ/Κ του ΟΠΑΠ), η κίνηση αυτή θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ξένοι προσβλέπουν σε σημαντική ενίσχυση των αποτελεσμάτων εξαμήνου του Οργανισμού (στις 24 Αυγούστου), στο πλαίσιο δε της προεξόφλησης λαμβάνουν θέσεις από χαμηλότερες τιμές.

Να σημειωθεί πως στις 14:20 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στις περίπου 430.000 τεμάχια, ενώ ο τζίρος των 12,5 εκατ. ευρώ ήταν ο υψηλότερος από κάθε άλλη μετοχή.

Ακολουθούσαν η Εθνική με 9,3 εκατ. ευρώ συναλλαγές και η Alpha Bank με περίπου 4,4 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση πως το ενδιαφέρον στη μετοχή του ΟΠΑΠ αφορά κυρίως σε τοποθετήσεις ξένου (ή ξένων), με προσδοκία στα αποτελέσματα εξαμήνου, ενισχύεται από το γεγονός ότι περίπου εκείνη την ώρα τα Συμβόλαια στη μετοχή περιορίζονταν σε μόλις 40.

Εκείνη την ώρα 227 ΣΜΕ είχαν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Intracom και 105 στη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v