Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Αύξηση καθαρών κερδών 19% το εξάμηνο

Αύξηση της τάξης του 19% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν σε 191 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 15% στα 2.642,7 εκατ. ευρώ. Αναθεώρηση προβλέψεων για τα αποτελέσματα του 2006.

3Ε: Αύξηση καθαρών κερδών 19% το εξάμηνο
Αύξηση της τάξης του 19% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν σε 191 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 15% στα 2.642,7 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο όγκος πωλήσεων, μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών, 830 εκατ. κιβώτια, αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2005 (δημοσιευόμενα: 835 εκατ. κιβώτια, αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2005).

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανέρχονται στα 276 εκατ. ευρώ, 11% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: 244 εκατ. ευρώ).

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 191 εκατ. ευρώ, 19% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: 173 εκατ. ευρώ), ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,79 ευρώ, 18% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: 0,72 ευρώ).

Εξάλλου, η διοίκηση της Coca Cola προχώρησε σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης 2006. συγκεκριμένα, αναμένει αύξηση όγκου πωλήσεων κατά περίπου 9% (από 8%). Επίσης, εκτιμά ότι οι πρόσφατα αποκτηθείσες εταιρείες Αφοί Λανίτη, Fresh & Co και Traficante αναμένεται να συμβάλλουν κατά περίπου 1% στην αύξηση του ΕΒΙΤ και κατά 0.01 ευρώ στα κέρδη ανά μετοχή το 2006.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο όγκος πωλήσεων, μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών, ανήλθε σε 491 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2005 (δημοσιευόμενα: 496 εκατ. κιβώτια, αύξηση κατά 12% σε σχέση με το 2005).

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανέρχονται στα €221 εκατ., 11% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: €213 εκατ.).

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου ανήλθαν σε €171 εκατ., 17% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: €168 εκατ.), ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε €0.71, 16% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δημοσιευόμενα: €0.70).

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,6% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E, στα 162,7 εκατ. ευρώ, EBITDA α’ εξαμήνου αυξημένα κατά 9%, στα 429,4 εκατ. ευρώ, και ενοποιημένες πωλήσεις εξαμήνου ενισχυμένες κατά 12,6%, στα 2.576,6 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο, οι αναλυτές ανέμεναν ενοποιημένα καθαρά κέρδη, EBITDA και ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 157,1 εκατ., 307 εκατ. και 1.509 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο κος Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε:

”Η ισχυρή αύξηση του οργανικού όγκου πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων μας απετέλεσε βασικό συντελεστή επιτυχίας στην απόδοσή μας κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.

Η δύναμη του γεωγραφικού μας χαρτοφυλακίου και η επιτυχής υλοποίηση της στρατηγικής μας απετέλεσαν τον πυρήνα της υψηλής μονοψήφιας ανάπτυξης στα ανθρακούχα, καθώς και της διψήφιας αύξησης στα μη-ανθρακούχα αναψυκτικά, παρά τη νωθρότητα σε δύο από τις αγορές μας– κλειδιά.

Επιτύχαμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις πιέσεις από την άνοδο κόστους πρώτων υλών και τις σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό πωλήσεων και μάρκετινγκ, κυρίως μέσω πρωτοβουλιών αύξησης των εσόδων και ελέγχου του κόστους της αλυσίδας προμηθειών, με αποτέλεσμα ελαφρά μόνο συμπίεση των περιθωρίων μας.

Παρά τις πρόσφατα αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την συνεχιζόμενη νωθρότητα σε δύο από τις σημαντικότερες σε μέγεθος αγορές μας, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η προσήλωση στην στρατηγική μας και η αποδοτική λειτουργία μας, θα μας επιτρέψει τελικά να επιτύχουμε τους συνολικούς ετήσιους στόχους μας.”

Για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Σε ότι αφορά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού βάση της οποίας επιβάλει συνολικό πρόστιμο ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, η εταιρεία στη σημερινή της ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι την τελική έκβαση από τα Ελληνικά δικαστήρια έχει σχηματίσει πρόβλεψη για την υπόθεση αυτή, εις βάρος των αποτελεσμάτων περιόδου ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται αύξηση του όγκου των πωλήσεων 9% (έναντι του αρχικού 8%) και οργανική αύξηση περίπου 6,5%, ενίσχυση του λειτουργικού κέρδους προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά 11-13% και αύξηση του κέρδους ανά μετοχή 12-14%. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι οι πρόσφατα αποκτηθείσες εταιρείες Αφοί Λανίτη και Fresh & Co αναμένεται να συμβάλλουν κατά περίπου 1% στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων – έναντι του αρχικού 1,5% - ενώ κατά 1,5% αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων και η Traficante. Αντίστοιχα Αφοί Λανίτη, Fresh & Co και Traficante εκτιμάται ότι θα συμβάλουν κατά περίπου 1% στην αύξηση του EBIT και 0,01 ευρώ στα κέρδη ανά μετοχή.

Η μετοχή της Coca Cola 3E έκλεισε χθες στα 26,60 ευρώ.

* Τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca Cola 3E μπορείτε να τα δείτε στο αρχείο ”Coca-Cola 3E: Αποτελέσματα 6μηνου 2006 (ΔΛΠ)” που βρίσκεται δεξιά στην σελίδα, στο Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v