ΟΛΠ: Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα σύνδεσης με ΗΣΑΠ

Εγκαινίαστηκε σήμερα το πρωί (9/8/2006) από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κ. Κεφαλογιάννη, η Πεζογέφυρα Σύνδεσης του Επιβατικού Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ που πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στο κοινό.

ΟΛΠ: Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα σύνδεσης με ΗΣΑΠ
Εγκαινίαστηκε σήμερα το πρωί (9/8/2006) από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κ. Κεφαλογιάννη, η Πεζογέφυρα Σύνδεσης του Επιβατικού Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ που πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στο κοινό.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΗΣΑΠ κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, εκπρόσωποι της Ένωσης Ακτοπλόων και ναυτιλιακών εταιριών, η στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ και άλλοι επίσημοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ανισόπεδη αυτή σύνδεση του χώρου του λιμανιού με τον ιστό της πόλης και τους σταθμούς των διαφόρων μέσων μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ κλπ), έχει άνοιγμα 40 μέτρων και βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων ώστε να επιτρέπει τη διέλευση και μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων.

Επίσης ότι για την εξυπηρέτηση του κοινού (πεζοί ταξιδιώτες, επιβάτες δηλαδή που μεταφέρουν ως επί το πλείστον ογκώδεις αποσκευές) έχουν προβλεφθεί μηχανικά μέσα (κυλιόμενες σκάλες) και ανελκυστήρες για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ΑΜΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς η πεζογέφυρα θα διευκολύνει την άνετη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη κίνηση, κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.

Αναφέρεται μάλιστα ότι η διακίνηση των πεζών εγκάρσια της λεωφόρου που περιβάλλει το Λιμάνι του Πειραιά και στην περιοχή γύρω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ανέρχεται σε περιόδους αιχμής (καλοκαιρινούς μήνες) σε περισσότερα από 2.500.000 άτομα, με ροή περίπου 2.800 ατόμων ανά ώρα.

Οπως επισημαίνεται, η κατασκευή της πεζογέφυρας, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφού ξεπεράστηκαν με ταχείς ρυθμούς όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και εντός των χρονικών ορίων που είχε θέσει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης, Κ. Κεφαλογιάννης, αναμένεται να συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση της κεντρικής λεωφόρου, στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δίνει μια σύγχρονη όψη στο λιμένα του Πειραιά.

Παράλληλα συνδυάζει τις λειτουργικές απαιτήσεις πρόσβασης του επιβατικού κοινού, με τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμικού περιβάλλοντος, από πλευράς αρχιτεκτονικής, αισθητικής και ιστορικότητας, του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον ΟΛΠ και το συνολικό του κόστος έφτασε τα 2.626.718 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v