Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Κινητικότητα στο εξωτερικό

Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστεί από τον ΟΤΕ η ακριβής ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την Armentel, ενώ στη δημοσιότητα ήλθαν πληροφορίες για ενδιαφέρον του οργανισμού να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό στην Telecom Serbia.

OTE: Κινητικότητα στο εξωτερικό
Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστεί από τον ΟΤΕ η ακριβής ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την Armentel.

Όπως φαίνεται, η διοίκηση του ΟΤΕ ακολουθεί τη στρατηγική εξομάλυνσης των δραστηριοτήτων του οργανισμού στο εξωτερικό αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις κατά τι πιο ευνοϊκές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ΟΤΕ και των τοπικών κυβερνήσεων των χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προοπτική απόκτησης μεγαλύτερου ποσοστού στην Telecom Serbia, τον κρατικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Σερβίας. Η εταιρεία κατέχει άδεια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και ο ΟΤΕ κατέχει ήδη το 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ θα διεκδικήσει επιπλέον ποσοστό σε περίπτωση που η σερβική κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Όπως λέγεται, ”η συγκεκριμένη αγορά έχει ευκαιρίες και στρατηγικά βολεύει”.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα η Telenor απέκτησε τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του σερβικού ηλεκτρονικού Τύπου έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την αυστριακή εταιρεία MobilKom και την ισραηλινή Cellcom σε περίπτωση που διατεθεί από τη σερβική κυβέρνηση και τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, όπως τονίζεται από την πλευρά των Σέρβων, ίσως η Cellcom να διεκδικήσει σε συνεργασία με την Orange την τη νέα σερβική άδεια κινητής τηλεφωνίας.

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Zsolt Nagy, η Ρουμανία σχεδιάζει να καθυστερήσει την διάθεση ποσοστού 46% της εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας Romtelecom πέραν του Νοεμβρίου για να δώσει στον σύμβουλο πώλησης περισσότερο χρόνο να αξιολογήσει την εταιρία. .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v