Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Απάντηση σε δημοσιεύματα για Εγνατία-Λαϊκή

Καμία απόφαση για μεταφορά έδρας στην Κύπρο δεν έχει προς το παρόν λάβει η Marfin Financial Group. Στην ίδια ανακοίνωση, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, η Marfin αναφέρει πως τα γραφόμενα περί σχεδιαζόμενης εξαγοράς σε αναδυόμενη αγορά της Ευρώπης είναι ανακριβή.

Marfin:Απάντηση σε δημοσιεύματα για Εγνατία-Λαϊκή
Καμία απόφαση για μεταφορά έδρας στην Κύπρο δεν έχει προς το παρόν λάβει η Marfin Financial Group. Σε ανακοίνωση της, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, η Marfin αναφέρει ακόμη πως τα γραφόμενα περί σχεδιαζόμενης εξαγοράς σε αναδυόμενη αγορά της Ευρώπης ”είναι ανακριβή”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Marfin έχει ως εξής:

”H MARFIN FINANCIAL GROUP σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ” ως ακολούθως:

1. Πάγια θέση μας είναι ότι οι συγχωνεύσεις / συγκεντρώσεις τραπεζών σε μεγαλύτερα σχήματα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων και του προσωπικού τους με τη δημιουργία μεγαλύτερης κεφαλαιακής επάρκειας και καλύτερων προϋποθέσεων λειτουργικής ανάπτυξης και στρατηγικής επέκτασης.

2. Ως γνωστόν έχει ήδη δρομολογηθεί η συγχώνευση της MARFIN BANK και της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ενώ αυτή την περίοδο εξετάζονται τα διάφορα εναλλακτικά σχήματα περαιτέρω συγκέντρωσης μέσα στον διευρυμένο όμιλο της MARFIN F.G. που περιλαμβάνει και τη ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ. Στα πλαίσια αυτά τίποτα προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και ούτε πρόκειται να ληφθεί μέχρι περίπου τα μέσα Σεπτεμβρίου.

3. Η πληροφορία ότι η MARFIN F.G. μαζί με την DUBAI FINANCIAL σχεδιάζουν την εξαγορά τράπεζας σε αναδυόμενη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης είναι ανακριβής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v