Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στο conference call του Μυτιληναίου

Η πλειοψηφία των αναλυτών χαρακτήρισε ισχυρά τα αποτελέσματα του Ομίλου στο εξάμηνο, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση στη διάρκεια του conference call επιβεβαίωσε τα guidelines που έχει δώσει για το σύνολο του έτους.

Τι ειπώθηκε στο conference call του Μυτιληναίου
Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου βοηθήθηκαν σημαντικά από το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στη διάρκεια του conference call στα γραφεία της εταιρίας.

Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου, ενώ όπως τονίστηκε η εταιρία έχει ”κλείσει” μέσω hedging για το σύνολο του 2006 την τιμή στη συνολική παραγωγή της σε αλουμίνιο, ενώ για το 2007 έχει ήδη ”κλείσει” την τιμή για το 65% της παραγωγής της.

”Το πρόγραμμα επενδύσεων του Ομίλου προχωράει δυναμικά, ενώ οι επενδύσεις τόσο για την συμπαραγωγή ρεύματος, όσο και την επένδυση στον τομέα της αλουμίνας συνεχίζονται”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου.

Η παραγωγή ενέργειας και εμπορίας θα αποτελέσει σημαντικό πεδίο δραστηριότητας και επένδυσης για τον Όμιλο Μυτιληναίου στα επόμενα έτη, ενώ οι εξελίξεις στο σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Άσπρα Σπίτια είναι θετικές. Η διοίκηση της Μυτιληναίος εκτιμά ότι το ανεκτέλεστο πρόγραμμα της ΜΕΤΚΑ μπορεί να ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ, αφού θα συμμετάσχει και στο διαγωνισμό της ΔΕΗ το Νοέμβριο του 2006. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στα περιθώρια λειτουργίας της ΜΕΤΚΑ, τα οποία θα διατηρηθούν υψηλά και το υπόλοιπο τους έτους.

Για τη χρήση του 2006 δεν προβλέπεται να διανείμει ο Όμιλος Μυτιληναίου κάποιο έκτακτο μέρισμα, αν και το μέρισμα θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2005.

Για τη Δέλτα Project, η διοίκηση του Ομίλου ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν κεφαλαιακά κέρδη στη χρήση του 2006, ενώ δεν τίθεται θέμα απόσυρσης από το ΧΑ. Τέλος, σε ερώτηση για την αποτίμηση του Ομίλου στο ταμπλό της Σοφοκλέους η απάντηση ήταν ”Ουδέν Σχόλιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v