Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infoquest: Ενα βήμα πριν την είσοδο στη Unisystems

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση απόκτησης ”στρατηγικής” συμμετοχής της InfoQuest στην εισηγμένη του ιδίου χώρου Unisystems, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της αγοράς. Στο μεταξύ στα 21,09 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Unisystems στο α΄ εξάμηνο.

Infoquest: Ενα βήμα πριν την είσοδο στη Unisystems
Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση απόκτησης ”στρατηγικής” συμμετοχής της InfoQuest στην εισηγμένη του ιδίου χώρου Unisystems, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της αγοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τιμή απόκτησης του ”πακέτου” της Unisystems από την InfoQuest είναι χαμηλότερη αυτής της αγοράς (η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 2,26 ευρώ) και αποκτάται από βασικούς μετόχους της εταιρείας.

Η κίνηση της InfoQuest είναι η πρώτη μετά την επιτυχημένη πώληση της QTelecom και σηματοδοτεί την απαρχή του (από καιρού αναμενόμενου) consolidation της αγοράς πληροφορικής στην Ελλάδα. Το euro2day.gr πρωτοδημοσίευσε την πληροφορία περί επαφών InfoQuest και Unisystems την 1η Αυγούστου και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές ”απήντησαν” τυπικά. Η μεν μία επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις ”συζητήσεις”, η δε άλλη (Unisystems) αρνούμενη ότι υπάρχει η οιαδήποτε επαφή μεταξύ των νομικών προσώπων δηλώνοντας άγνοια για τις προθέσεις των μετόχων τους.

Σήμερα το euro2day.gr προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω εξελίξεις συναντώντας από την πλευρά της InfoQuest την άρνηση για οιονδήποτε σχολιασμό. Η μετοχή της InfoQuest έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 3,56 ευρώ με ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της, οι πωλήσεις του ομίλου Unisystems στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκαν στα 21,09 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και επενδύσεων ανέρχονται στα 1,3 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου φτάνουν τα 16,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,3 εκατ. ευρώ είναι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα 882,4 χιλ. ευρώ είναι τραπεζικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις φτάνουν τα 12,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v