Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Τι ειπώθηκε στο conference call

Επαναδιατυπώθηκαν οι εκτιμήσεις για το σύνολο του 2006 αναφορικά με την κερδοφορία του Ομίλου, καθώς και η στρατηγική για τη διεθνή του ανάπτυξη του Ομίλου στη Νέα Ευρώπη.

Eurobank: Τι ειπώθηκε στο conference call
Οι στόχοι για την κερδοφορία του 2006 είναι εφικτοί και η παρουσία στην ΝA Ευρώπη αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τόνισε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Eurobank κατά τη διάρκεια του conference call σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Ο ρυθμός διανομής των μερισμάτων για το τρέχον έτος θα διατηρηθεί πάνω από το 50%, ενώ ο δείκτης των NPL διαμορφώνεται στο 3%, αρκετά χαμηλότερα από το μέσο όρο των ελληνικών τραπεζών.

Ταυτόχρονα, η EFG παρουσίασε ιδιαίτερα υψηλό δείκτη ROE στο εξάμηνο στο 23,7% και ο στόχος του 25% είναι πλέον εφικτός στα τέλη του 2008, ενώ αναμένει για το σύνολο του 2006 οι αμοιβές από προμήθειες να έχουν ισχυρή αύξηση, όπως και τα κέρδη από χρηματιστηριακές, αμοιβαία κεφάλαια και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Οπως επισημάνθηκε στην τηλεδιάσκεψη κατά διάρκεια του 2006, η EFG απέκτησε παρουσία σε τρεις νέες χώρες όπως η Τουρκία, η Πολωνία και η Ουκρανία. Στην Πολωνία το δίκτυο δημιουργήθηκε από μηδενική βάση, ενώ στις άλλες δύο χώρες εξαγοράστηκαν τράπεζες.

Το κόστος εξαγοράς στην Ουκρανία ήταν μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ και στόχος της EFG είναι να ενισχύσει το μάνατζμεντ. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο σε χώρες όπως Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, καθώς κινείται πάνω από 5%, επίπεδο αρκετά υψηλότερο από την ελληνική αγορά.

Τέλος, ένα ακόμα σημείο με ιδιαίτερη σημασία είναι η διατήρηση του κόστους. Παρά την ισχυρή ανάπτυξη του δικτύου στην Νέα Ευρώπη, το κόστος διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα αν και υπήρχαν αυξήσεις λόγω επέκτασης στην Πολωνία, Σερβία και Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v